Incep cu un orasel micut, 10 mii de locuitori, al doilea oras situat la cea mai mare altitudine, dupa Davos din Elvetia, la 1326 de metri.
Pentru cine doreste alte informatii acesta este site-ul oraselului
http://www.ot-briancon.fr/
Fiind zona de munte si de frontiera pentru sute de ani, in jurul sau e plin de fortificatii.
Noi acum am vizitat orasul vechi Vauban protejat de Unesco.
Se lasa masina in parcare
si te indrepti pe jos spre o intrare, intilnind mai intii zidurile fortaretei si canalul din jurul ei

apoi podul care pe vremuri se ridica, acu e fixat

si apoi spre poarta

Poarta propriu-zisa era larg deschisa

Poarta asta mica nu stiu unde mergea ca era inchisa

Si asta e straduta care se deschide in fata noastra, poza e facuta de jos pentru ca de sus era prea multa lume, pe margini sunt numai magazine si restaurante

Nu stiu cit se vede, nu mi-am dat seama sa o pozez mai bine, in mijlocul strazii e un canal, le gargoulilles, prin care se scurge apa care vine din munte, initial facut in trunchiuri de lemn, acum in piatra, ca sa aiba la dispozitie apa locuitorii in caz de incendiu. E un canal deschis exact in mijlocul strazii, pe alocuri acoperit de placi din metal, bucuria ciinilor care beau apa si a copiilor care sareau dintr-o parte intr-alta. In Italia cred ca l-ar fi inchis pentru ca din punct de vedere al sigurantei e foarte periculos, dar in Franta sunt mai linisititi din multe puncte de vedere
Mi-a placut mult, ca turist, nu mi-ar place sa stau acolo

Un colt al primariei

si un turnulet

Doar intr-un loc, spre sfirsitul ei, straduta se deschide intr-o piata mica, plina si ea de creperies, in care era statuia asta mai ciudatica

Intrarea intr-o galerie, pozata de pe balconasul restaurantului in care am mincat

Si ce se vindea:
- paste italiane si forme de pus la cuptor franceze

- veioze din sare roz

si multe alte pietre, bijuterii din chihlimbar, foarte frumoase, data viitoare stiu ce-mi cumpar, acu doar am sondat terenul
Mie mi-a placut, data viitoare vizitam partea centrala "normala".

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla