Tanti Aura, cum o alint eu, e bulgaroaica, nascuta la Silista si deunazi imi povestea ce-i placea dumneaei sa manance cand mergea la bunica.
Ardei copti, umpluti cu branza de oaie.Ce, credeti c-a scapat biata femeie pana nu mi-a zis ce si cum? Si fiindca noi suntem fani declarati ai ardeilor copti, nu m-am lasat pana n-am facut si eu.
Cantitati nu exista.Eu am pregatit mai multi ardei, dar doar doi au rezistat la scos codita fara sa se rupa.
Deci: ardei kapia, branza de oaie (merge si de-aia proaspata de vaca, dar NU cascaval), ulei pentru prajit si faina.
Am copt ardeii, i-am curatat de coaja si-am tras usor de codite sa scot cotorul si semintele.Doar doi au rezistat si, recunosc sincer, i-am spalat de seminte in interior.
Am amestecat branza cu ou si cu niste marar pe care n-aveam la ce sa-l mai folosesc (reteta nu prevede!).
Cu o lingurita, dar si cu degetul, i-am umplut cu amestecul, i-am tavalit prin faina si i-am prajit repede (ca pe cascavalul pane) in ulei incins. Sunt o bunatate
Pregatisem umplutura pentru mai multi ardei, dar ceilalti au sfarsit in salata, iar compozitia a devenit omleta (ce se vede alaturi).
Cu siguranta o voi mai face! Doar ma stiti:retete cat mai simple si cat mai rapide! Ce gust au? A toamna, a ardei copt...Incercati, ca eu nu va pot descrie!

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla