Inghetate fel de fel

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Inghetate fel de fel

Useril este offline   Daniella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,093
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat on Inghetate fel de fel 23 August 2010 - 04:00 PM

In aceasta vara am facut ravagii in inghetate (cumparate ... de la min 1 la 5 /zi .. .sau chiar nenumarate ... desi sa nu credeti ca am facut vreo dieta cu inghetata), asa ca m-am decis sa mananc unele mai sanatoase, fara Euri si de aceea am deschis acest topic unde va rog curtenitor sa scrieti retetele pe care le detineti, le-ati probat, sunt usor de facut, cu ingrediente naturale si ies buneeeeeeeee. ca-s de vanilie, cu ciocolata, cu nuci, cu praline, cu caramel, cu fructe.... toate vor fi bine primite :appl:

Eu nu am masina de inghetata, iar in RO nu se gaseste lapte condensat (Am verificat saptamana tercuta la cateva magazine, daca cineva a gasit, poate ne ajuta cu indicatii zsi nu-mi spuneti sa fierb laptele o ora vara ... ca si asa murim de aldura si de aia si apetitul de inghetata e f mare ...). Daca ne-am putea focusa pe inghetatele care se pot ingheta la congelator si au ingrediente simple si universal de gasit prin orice tara, inclusiv la noi, bine ... daca nu, scrie fiecare ce stie mai bun ... si ceilalti isi aleg ce pot face, eventual intreaba de variante ajutatoare.
:notworthy: astept retetele maiastre :icescream:
Signature Seperator image

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,480
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Inghetate fel de fel 23 August 2010 - 10:26 PM

Iata Danielo draga reteta bunicii mele simpla fara foc si extrem de gustoasa,nu vreau sa gresesc dar ea avea o carte de retete Sanda Marin si s-ar putea sa fie deacolo,a postat ceva f. asemanator si zozo...
Iat-o pozata(reteta)din caietul meu ingalbenit de mai bine de 20 de ani...

Imagine atasata

Deci reteta este versatila si se poate face si din cioco,vanilie sau fructe.

Inghetata de cacao(Bunica)

-5 oua,10 linguri de zahar,1/5(200 ml. smantana),1 ciocolata sau 3-4 linguri de cacao,esenta de rom...

Se freaca galbenusele cu zaharul spuma,se adauga cioco rasa sau cacao,esenta,apoi smantana,si la urma cu miscari de sus in jos(ca la pandispan sa nu strici spuma)albusele batute spuma.

Gata fara foc,bataie de cap nik.

Dai la congelator(congelatorul de acasa o face tare ca nu poti baga lingura in ea asa ca inainte sa o servesti o scoti sa se mai incalzeasca pana intra lingura in ea,nu stiu cam 15 min cred)

Inlocuind cacao se poate face si cu vanilie sau fructe piure sau bucatalite si scurse bine intr-o strecuratoare(bunica facea cu capsuni)

Si inca o idee iti pun link.Boomba inghetata prajita

Din punctul meu de vedere e cea mai tare reteta de inghetata,si o inscriu cu brio la ''retete de aur''..

Useril este offline   sissi Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,004
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat on Inghetate fel de fel 23 August 2010 - 10:33 PM

Geani reteta super, da are oua crude, daniella inca e insarcinata asa ca va trebui sa zica pas la inghetata ta :tongue3: desi si eu balesc pe tastatura :drool:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 23 August 2010 - 10:36 PM

Tot ce se poate Sissi draga nici eu nu m-asi risca,totusi inghetul,coace ca si focul ca sa zic asa.Dar la bebei mai bine nu ne riscam.Stiu ca are Maya o reteta de inghe' fara ou crud ca ea il detesta...

Useril este offline   Maya Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7,294
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat on Inghetate fel de fel 24 August 2010 - 12:01 AM

De pe forum:

Înghetata fara oua crude:

Julix -banane

http://artaculinara....-bio-de-banane/

Ioana -mango,cocos

http://artaculinara....c/1593-mancoco/

Maya

cocos

http://artaculinara....etata-de-cocos/

nectarine,caise

http://artaculinara....ectarine-caise/

De pe blogul meu

Sorbet de pere cu sirop de vinarita

http://mayas-esprit....e-vinarita.html

Sorbet de struguri

http://mayas-esprit....e-struguri.html

Stracciatella

http://mayas-esprit....la-la-maya.html

banane

http://mayas-esprit....-de-banane.html

capsuni

http://mayas-esprit....-cu-sorbet.html

http://mayas-esprit....-la-masina.html

caramel

http://mayas-esprit....de-caramel.html

limette

http://mayas-esprit....de-limette.html

piersici

http://mayas-esprit....sicisorbet.html

http://mayas-esprit....sicisorbet.html

zmeura

http://mayas-esprit....-de-zmeura.html

exotica

http://mayas-esprit....ta-exotica.html

Singura înghetata cu un galbenus,dar vine tratat termic,dar se face rapid.

Cookies Ice

http://mayas-esprit....ookies-ice.html

Oricare din aceste iceuri,se pot face la masina cît si la congelator/într-o caserola/sau alt recipint de plastic.
Odata date la congelator,trebuie cînd si cînd învîrtit în ele.
Înghetata se poate face din orice fructe,facute pireu/sau suc de fructe,îndulcite dupa gust cu zahar de oricare,sau miere,sirop de agave,artar..sau cu nimic daca fructele sint dulci destul...etc ...asta ar fi sobetul simplu.Se pot alcooliza cu sampanie daca se doreste :P
Sau se poate adauga ceva smîntîna,sau iaurt,si iese o înghe buna,fara E-uri...si vei fi placut impresionata ce aromata este o înghetata facuta în casa,fata de ce cumperi :D

Useril este offline   Cristinica Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 205
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat on Inghetate fel de fel 24 August 2010 - 10:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 August 2010 - 03:00 PM, a spus:

iar in RO nu se gaseste lapte condensat (Am verificat saptamana tercuta la cateva magazine, daca cineva a gasit, poate ne ajuta cu indicatii

Vedeam mereu lapte condensat, in magazinele Plus. In zona standului cu cafele, ceai, cereale, lapte UHT, erau si cutiile (cutii albe, daca nu ma insel de 350 ml) cu lapte condensat, produs de o firma nemteasca (al carei nume nu-l retin).

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 24 August 2010 - 10:59 PM

Vezi postareaGeany, la 23 August 2010 - 08:26 PM, a spus:

Din punctul meu de vedere e cea mai tare reteta de inghetata,si o inscriu cu brio la ''retete de aur''..

fata draga, pana descarc vagoanele ... poate o faci intr.o zi si ne.o demonstrezi cu imagini.

Sissi nici pe timpul alaptarii nu-i voie cu oua/carne/lactate crude, asa-i?

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 24 August 2010 - 11:02 PM

Vezi postareaMaya, la 23 August 2010 - 10:01 PM, a spus:

Maya, multumesc mult de tot :notworthy:
le iau la studiat :occasion14:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 24 August 2010 - 11:04 PM

Vezi postareaCristinica, la 24 August 2010 - 08:16 PM, a spus:

iar in RO nu se gaseste lapte condensat (Am verificat saptamana tercuta la cateva magazine, daca cineva a gasit, poate ne ajuta cu indicatii

Vedeam mereu lapte condensat, in magazinele Plus. In zona standului cu cafele, ceai, cereale, lapte UHT, erau si cutiile (cutii albe, daca nu ma insel de 350 ml) cu lapte condensat, produs de o firma nemteasca (al carei nume nu-l retin).

Merci de pont, Cristinica! Nu cred ca am intrat vreodata intr-un magazin plus, o sa ma interesez acum unde este ... ca imi place ca se poate face rapid o inghetata din frisca lichida cu lapte condensat batute cu zahar si adaosuri de nuci, cioco, fructe etc ...

Useril este offline   yoyo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 836
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat on Inghetate fel de fel 24 August 2010 - 11:08 PM

Vezi postareaCristinica, la 24 August 2010 - 09:16 PM, a spus:

mai exista lapte condensat si in magazinele Kaufland la raionul cu frisca.Exista cu aroma de vanilie, capsuni si ciocolata.

Useril este offline   Ioana Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,417
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat on Inghetate fel de fel 25 August 2010 - 12:32 AM

Vezi postareayoyo, la 24 August 2010 - 09:08 PM, a spus:

mai exista lapte condensat si in magazinele Kaufland la raionul cu frisca.Exista cu aroma de vanilie, capsuni si ciocolata.

cred ca Daniela se refera la laptele condensat indulcit, nu cel simplu de cafea.Eu asa inteleg cand spune ca nu sta sa fiarba latele o ora.

Daniela, citeam pe net ca undeva pe Magheru e un magazin cu produse rusesti, la ei stiu ca era latele condesnsat ala gros, sau mai are nestle-ul
http://www.amazon.de...46031&s=grocery

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 25 August 2010 - 10:02 AM

Vezi postareaDaniella, la 24 August 2010 - 09:59 PM, a spus:

fata draga, pana descarc vagoanele ... poate o faci intr.o zi si ne.o demonstrezi cu imagini.

Paii e demonstrata acolo la link iubita pas cu pas nu vazushi,poti s-a faci cu orice tip de inghetata chiar si cumparata...

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 25 August 2010 - 02:19 PM

Vezi postareaGeany, la 25 August 2010 - 08:02 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 24 August 2010 - 09:59 PM, a spus:

Paii e demonstrata acolo la link iubita pas cu pas nu vazushi,poti s-a faci cu orice tip de inghetata chiar si cumparata...

ba da, pe bomba o vazui, pe aia de la bunica nu o vazui! stai ca ma reinturnez sa ma dumiresc daca-s toanta!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 25 August 2010 - 02:20 PM

Vezi postareaIoana, la 24 August 2010 - 10:32 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 24 August 2010 - 09:08 PM, a spus:

cred ca Daniela se refera la laptele condensat indulcit, nu cel simplu de cafea.Eu asa inteleg cand spune ca nu sta sa fiarba latele o ora.

Daniela, citeam pe net ca undeva pe Magheru e un magazin cu produse rusesti, la ei stiu ca era latele condesnsat ala gros, sau mai are nestle-ul

da, nu ma refer la cel de cafea ci la cel in cantitate mare din care poti face o inghetata.
O sa trec azi pe la Kaufland, cand vin de la dr, la raionul cu frisca ar trebui sa fie locul ei ...

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 28 August 2010 - 09:35 PM

se poate face oare inghetata doar din frisca lichida batuta, fructe+zahar si cioco?

Useril este offline   yoyo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 836
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat on Inghetate fel de fel 28 August 2010 - 11:13 PM

Vezi postareaIoana, la 24 August 2010 - 11:32 PM, a spus:

Si eu spun tot de laptele condensat care il poti folosi la inghetata, mousse, raffaello, creme...etc si anume acela care este gros si are un gust intens de lapte.Acesta se gaseste si la Kaufland si e la tub (ca si pasta de dinti).
Cel de cafea e lichid si arata diferit impachetat si anume la sticlute si la acele chestii mici.
Adaug si faptul ca la Lidl exista varianta neindulcita de lapte condensat si care e mai lichid din care poti face la cel mousse-uri, creme, raffaello.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 29 August 2010 - 12:43 AM

Eu singura data cand am vazut lapte condensat in RO, era acum ...180 ani si era la conserva ... la niste veri de ai mei.
Nu stiam ca laptele condensat poate fi la tub, ma asteptam sa fie conserva sau tetrapack.
Exista Lidl la noi?

Nu am ajuns inca la kaufland, dar o sa trec sa ma uit. Merci :occasion14:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 31 August 2010 - 10:55 PM

Inghetata de piersici cu Disaronno si ciocolata.

Dragi culinari si culinarese,
mi-am luat inimioara in dinti si azi am facut pentru prima oara o inghetata naturala, desi nu aveam o reteta exact pe ingredientele mele, dar pentru ca luasem duminica smantana de frisca si expira in cateva zile daca o mai lasam, am inovat.

M-am inspirat din reteta Mayei de inghetata cu piersici si caise.

Am inceput cu un piure de piersici (cu tot cu coaja, dupa ce am facut din ele nectar pe care l-am baut mi-a ramas pulpa si coaja macinata) cu zahar brun:Imagine atasata
Imagine atasata

am batut 400 ml de smantana de frisca pana s-a intarit si i-am adaugat si doua pliculete de zahar vanilat:
Imagine atasataImagine atasata

Am amestecat piureul de piersici cu frisca, am adaugat cativa stropi de lamaie stoarsa si o lingura de disaronno.

Am continnuat cu a topi ciocolata de menaj pe bain marrie cu 2 linguri de disaronno si o lingura mare de smantana grasa (nu vroia sa se faca lichida ciocolata altfel):

Imagine atasata

Am intins cinci foite subtiri de cioco pe care le-am dat la rece (Am uitat sa le pozez pe foi).

Apoi am montat un strat de fructe o foita de cioco
Imagine atasataImagine atasata

si am continaut tot asa pana am sfarsit piureul de piersici si cioco.

Acum am dat la rece, vedem maine ce o fi iesit din prima mea inghetata naturala inspirata de tot ce am citit de la voi :hug: !

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Inghetate fel de fel 01 September 2010 - 02:51 PM

si dovada primei mele inghetate naturale 100%:

Imagine atasataImagine atasataImagine atasataImagine atasata

Nu credeam ca o sa o mai pot scoate din forma intr-o forma aspectuoasa, dar s-a taiat si desprins perfect, fara a se sfarama (nu tare, nu are ace, nu e nici moale).
A iesit foarte bunaaa are un gust foarte aromat (piersicile erau primite de la tara BIO cu un parfum mamma mamma), fara ace, cremoasa si am folosit doar smantana si fructe, zahar brub (+cioco optional). Data viitoare inlocuiesc zaharul brun cu mierea.

Pentru cine are storcator de fructe, e un foarte bun mod de a recicla toata pulpa si coajam ,care sunt foarte sanatoase.

Useril este offline   punticu Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat on Inghetate fel de fel 22 January 2011 - 06:20 PM

E cam devreme pentru inghetate, dar ma tot gandeam la o inghetata pe care am facut-o vara trecuta si care a iesit super buna. Am gasit-o pe culi. Se numeste Vienetta si arata asa:

Imagine atasata

400 g lapte condensat se amesteca cu
500 ml frisca batuta.

Se foloseste o tava de chec, iar foitele de ciocolata se fac la fel ca si la inghetata Danielei.

1.Reteta lapte condensat de pe blogul Laurei Sava sau mai bine zis caramelul de lapte (era si pe culi parca)
1.5 l lape
600 g zahar

Se amesteca si se fierbe aprox. 2 ore, amestecand din cand in cand. Rezulta un sirop ca si mierea. Eu am facut crema asta de lapte si nu am avut probleme ca nu s-a prins desi am amestecat doar de cateva ori in ea.
Inghetata am facut-o cu aceasta reteta, doar ca lapele caramel l-am pus dupa gust in frisca.
2. Reteta lapte condensat Milch-schnitte (din pacate nu stiu de pe al cui blog am copiat-o, dar pe majoritatea blogurilor gasim reteta). Daca cere cineva drepturile de autor le acord cu mare placere!
Ca si o precizare sa stiti ca e reteta care o folosesc pentru prajitura. Cine a facut-o stie ca nu are ce sa nu iasa si e foarte buna. Nici nu ma gandesc sa stau rpin magazine sa "belesc" ochi dupa lapte condensat.
75 ml apa fierbinte
60 g unt
40 g zahar
vanilie
Se amesteca (eu le pun pe foc sa se topeasca). Apoi se adauga:
110 g lapte praf
60 g miere.

Mie imi face gogoloase tot timpul, dar o strecor si sparg in sita gogoloasele. Se poate pastra 1 saptamana la frigider.

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa