Cannoli - caut o reteta buna si incercata
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 03 August 2010 - 06:38 PM
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 09:36 AM
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 12:04 PM
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 12:24 PM
CANNOLI SICILIANI
Aluat:
250 gr făină
30 gr untură
1 linguriţă cacao
20 gr zahăr
un strop de sare
3-4 linguri de Marsala
1 albuş de ou
Umplutură:
urdă de oaie
zahăr
picături de ciocolată
Se amestecă făina cu untura, zahărul şi cacao-a, sarea şi Marsala, trebuie să se obţină un aluat
consistent.
Se infăşoară in folia transparentă şi se ţine la frigider o jumătate de oră.
Se intinde pasta nu foarte subţire, 3 mm circa şi se taie apoi in forme ovale de circa 12 cm lungime. Se infăşoară pe tuburile de metal specifice acestor dulciuri şi se lipesc cu albuşul de ou bătut părţile suprapuse.
Se prăjesc in ulei su untură, cind se răcesc se desprind de pe tuburile de metal.
Se dă prin sită urda bine scursă şi se amestecă cu zahărul, se amestecă pină ce se obţine o cremă fină, se adaugă ciocolata şi eventual pentru cine doreşte bucăţele de fructe confiate şi se umplu sulurile doar in momentul in care se vor servi. Absolut nu inainte pentru a evita ca tuburile sa se inmoaie.
La extremitatea fiecărui cannolo se decorează crema de urdă cu o cireaşă confiată sau o bucată de coajă de portocală confiată.
Cofetăriile de la Palermo care se respectă dau la pachet cumpărătorilor pe de o parte crema cu o sac-a-poche de unică intrebuinţare şi pe de altă parte cojile pentru că, aşa cum am spus mai sus trebuie umplute inainte de a fi mincate, altminteri coaja se inmoaie şi pierde caracteristica sa care e tocmai crocanteţea.
In ce priveşte ricotta sfatul meu este să se procedeze in felul următor: se lasă o zi/noapte la scurs intr-o sită ca să piardă tot zerul, la frigider evident, se trece prin sită şi se amestecă cu zahărul şi se mai lasă o zi sau noapte la frigider iar apoi se amestecă cu mixerul. Eu asa fac mereu si rezultatul e excelent.
Acum eu nu stiu daca gasesti tu urda de oaie, aici se gaseste adusa din Sicilia, daca nu si nu foloseste-o pe cea de vaca.
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 07:10 PM
Pisico,daca nu ai cannolli aia de metal special pentru acest desert,poti sa mergi la magazin de constructii/deco gen Praktiker,si îti iei un bat de bambus de grosime potrivita,si îl tai acasa(la noi îti taie si aia din magazin),în bucati de lungimea dorita.
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 07:20 PM
Maya, multumesc pentru idee! bambusul rezista la prajit? nu se deterioreaza? sau se foloseste o singura data si apoi se arunca?
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 09:38 PM
Pisoi, la 04 August 2010 - 05:20 PM, a spus:
Maya, multumesc pentru idee! bambusul rezista la prajit? nu se deterioreaza? sau se foloseste o singura data si apoi se arunca?
Merge de mai multe ori,dar sigur gasesti si de alea de metal prin supermarketuri pe lînga tavi,forme de muffins & ustensile de bucatarie.Cu alea e mult mai confortabil,pentru ca prin apasare le scoti usor si fara riscul de a se rupe.
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 04 August 2010 - 11:54 PM
Si da, in crema de urda se pot pune si fructe confiate si/sau fistic
Astea sunt ultimele pe care le-am cumparat in martie, sublime
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 30 August 2010 - 12:55 AM
Pisoi, la 04 August 2010 - 06:20 PM, a spus:
Ce rau imi pare ca am vazut atat de tarziu dar nu prea mai am acces la internet(sot concedios 48 de zile,coptii in vacante,sorela in vizeta anuala, etc)stiu ca pe vremuri canoli se faceau infasurand aluatul in jurul tulpinilor de la porumb,taiate egal,am un lapsus tre' sa-l intreb pe sot cum se chiama...nu stiulete,o fi cocean?!!..in fine tulpina uscata de la porumbul matur
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 30 August 2010 - 01:07 AM
Geany, la 29 August 2010 - 10:55 PM, a spus:
Ce rau imi pare ca am vazut atat de tarziu dar nu prea mai am acces la internet(sot concedios 48 de zile,coptii in vacante,sorela in vizeta anuala, etc)stiu ca pe vremuri canoli se faceau infasurand aluatul in jurul tulpinilor de la porumb,taiate egal,am un lapsus tre' sa-l intreb pe sot cum se chiama...nu stiulete,o fi cocean?!!..in fine tulpina uscata de la porumbul matur
Strujan !
Eu credeam ca strujenii se pot folosi doar la copt,nu si la prajit în ulei.
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 30 August 2010 - 07:30 PM
Maya, la 30 August 2010 - 12:07 AM, a spus:
Geany, la 29 August 2010 - 10:55 PM, a spus:
Strujan !
Eu credeam ca strujenii se pot folosi doar la copt,nu si la prajit în ulei.
Mi-a povestit o doamna in varsta din Sardinia dar cu soacra siciliana ca ei pe vremuri(in tineretea ei acum vreo 70 de ani ca are 90 acum)asa faceau canolli ,infasura aluatul in jurul acestor tulpini taiate dupa dimensiuni mai mari sau mai mici dupa placerea fiecaruia si le prajea in untura incinsa(se faceau multe cate 100 de buc o data)si le pastra in cutie de tabla(de la piscoturi),umplutura o facea cu ricotta( pe care o trecea prin sita),picaturi de ciocolata si parfumata cu apa de flori de portocal,in capete se aplicau fructe confiate....
Asa mi-a povestit acea doamna....
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 30 August 2010 - 08:43 PM
Cum a spus şi Maya, ăla de poţi prăjî cannoli siciliani pi el, e strujăn sau cum a zis Stella, cocean. La noi în Moldova îi zâcim strujăn. Ciucălău e ştiuletele ăla di s' ţân boabili pi dânsu'. Pi ciucălău nu poţi pune nica, neam! Că se ia turiţă di pi el.
Capito?!
Postat on Cannoli - caut o reteta buna si incercata 30 August 2010 - 09:19 PM
Cristinica, la 30 August 2010 - 07:43 PM, a spus:
Cum a spus şi Maya, ăla de poţi prăjî cannoli siciliani pi el, e strujăn sau cum a zis Stella, cocean. La noi în Moldova îi zâcim strujăn. Ciucălău e ştiuletele ăla di s' ţân boabili pi dânsu'. Pi ciucălău nu poţi pune nica, neam! Că se ia turiţă di pi el.
Capito?!
Multumesc de lamuriri Cristinico,pin' ciocani si ciucalai m-am dezorentat' sha io' na se intampla sha la casi mai mari,nu?!!....

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla