Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca Reteta de cofetar

Useril este offline   petunie Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 01:57 PM

Pai da,vad ca ai editat acum.Deja cred ca stiu unde e greseala.Eu am frecat ouale cu tot cu galbenus si albus.Acum vad ca ai editat si acum se intelege ca albusurile se bat separat.Asa e?

Eu la blaturi frec galbenusurile separat si albusurile separat,dar cum ai scris tu la inceput reteta se intelegea ca se amesteca impreuna si asa am si facut,chestia e ca mi-a iesit o crema pufoasa,voluminoasa,deci nu banuiam ca e gresit,deh,am respectat reteta,n-avea ce sa fie gresit.Eu mi-am imprimat reteta,nu si pozele,poate din poze imi dadeam seama,dar na.

Deci se pun numai galbenusurile,zaharul,sarea si apa pe abur si albusurile se bat separat?In fine,blatul alb l-am facut mai apoi dupa reteta clasica cu cate oua atatea linguri de zahar si faina si mi-a iesit.Al doilea blat negru l-am facut la fel dupa reteta clasica.N-am aruncat nici blatul dupa reteta ta.Am montat tortul un pic altfel.Arata dragut acum cand e gata,sper sa fie si cand il tai :rolleyes: ,ca tot nu m-am dat batuta.
Signature Seperator image

Manchmal ist weniger einfach mehr....

Useril este offline   CamillaWitt Icon

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 17-April 10

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 02:14 PM

Vezi postareapetunie, la 24 July 2010 - 09:57 AM, a spus:

Pai da,vad ca ai editat acum.Deja cred ca stiu unde e greseala.Eu am frecat ouale cu tot cu galbenus si albus.Acum vad ca ai editat si acum se intelege ca albusurile se bat separat.Asa e?

Eu la blaturi frec galbenusurile separat si albusurile separat,dar cum ai scris tu la inceput reteta se intelegea ca se amesteca impreuna si asa am si facut,chestia e ca mi-a iesit o crema pufoasa,voluminoasa,deci nu banuiam ca e gresit,deh,am respectat reteta,n-avea ce sa fie gresit.Eu mi-am imprimat reteta,nu si pozele,poate din poze imi dadeam seama,dar na.

Deci se pun numai galbenusurile,zaharul,sarea si apa pe abur si albusurile se bat separat?In fine,blatul alb l-am facut mai apoi dupa reteta clasica cu cate oua atatea linguri de zahar si faina si mi-a iesit.Al doilea blat negru l-am facut la fel dupa reteta clasica.N-am aruncat nici blatul dupa reteta ta.Am montat tortul un pic altfel.Arata dragut acum cand e gata,sper sa fie si cand il tai :rolleyes: ,ca tot nu m-am dat batuta.

Scuze, trebuie sa ma ierti! Eram zapacita cind am scris, fiindca ieri am facut un blat cu ouale separate!
Am editat inapoi. Ouale intregi este corect! Te-am zapacit pe degeaba!!!
Totul important este ca sa-si dubleze volumul si la sfirsit se adauga grasimea.
Musai, amestecul din faina sa fie dat prin sita si incorporat usor, sa nu se faca fleasca!
Scuze! :floare:
Tu ai facut totul corect, dupa reteta !

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 02:29 PM

Na ja,sper macar sa pot veni cu o poza reusita.Diseara daca sughiti,inseamna ca ma gandesc la tine :biggrin:

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 02:36 PM

Vezi postareapetunie, la 24 July 2010 - 10:29 AM, a spus:

Na ja,sper macar sa pot veni cu o poza reusita.Diseara daca sughiti,inseamna ca ma gandesc la tine :biggrin:

DA' rabdare ai, cu taiatul...
Care diametru a avut forma pentru blat???
O simbata placuta!
Cami

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 02:46 PM

Vezi postareaCamillaWitt, la 24 July 2010 - 01:36 PM, a spus:

O simbata placuta!
Cami

Forma a avut cu tot cu margine 24,5 cm,cam asa.Am masurat-o acum exact,o sa pun poza cand le descarc si pe celelalte.

Rabdare am avut si cu restul .
Poate chiar sunt o ghinionista,pentru ca ieri pana si frisca mi s-a "taiat".Doua portii,mai exact,dar nu-i bai ca am facut unt :biggrin: In sapte ani jumate de cand is aici mi s-a taiat o singura data frisca pentru ca am pus in ea un colorant lichid,parca,ieftin,atat.O bateam fara intaritor si statea tot timpul teapana.Aseara a fost facatura :blink:
Tot timpul cand fac pentru noi un tort(pt zilele noastre) intampim greutati,cand fac pt altii imi ies brici,fara probleme.

Iti doresc si tie un sfarsit de saptamana placut !

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 03:51 PM

Vezi postareapetunie, la 24 July 2010 - 10:46 AM, a spus:

Vezi postareaCamillaWitt, la 24 July 2010 - 01:36 PM, a spus:

O simbata placuta!
Cami

Forma a avut cu tot cu margine 24,5 cm,cam asa.Am masurat-o acum exact,o sa pun poza cand le descarc si pe celelalte.

Rabdare am avut si cu restul .
Poate chiar sunt o ghinionista,pentru ca ieri pana si frisca mi s-a "taiat".Doua portii,mai exact,dar nu-i bai ca am facut unt :biggrin: In sapte ani jumate de cand is aici mi s-a taiat o singura data frisca pentru ca am pus in ea un colorant lichid,parca,ieftin,atat.O bateam fara intaritor si statea tot timpul teapana.Aseara a fost facatura :blink:
Tot timpul cand fac pentru noi un tort(pt zilele noastre) intampim greutati,cand fac pt altii imi ies brici,fara probleme.

Iti doresc si tie un sfarsit de saptamana placut !

M-am tot gindit ce greseala ar fi putut fi, dar nu gasesc nimic, daca tu spui ca arata bine crema.
Singura, cum am mai scris, ori ai amestecat untul inainte la faina, sau ai amestecat prea repede amestecul de faina.
Sau-cuptorul nu a fost preincalzit si a stat compozitia prea mult la rece. Trebuie copt imediat.
Sau focul la cuptor, a fost prea iute.
Mai multe nu mai stiu...
Frisca trebuie sa fie foarte rece. De multe ori o bag citeva minute la congelator si nu mai este nevoie de intaritor de frisca.
Unt am avut si eu aseara, la tortul pe care l-am facut.
Tra,la la...la vorba si am batut-o prea mult si hopla-s-a taiat!
Am inteles ca sarbatoriti ceva... Felicitari, pentru ce o fi!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 04:36 PM

Vezi postareaCamillaWitt, la 24 July 2010 - 02:51 PM, a spus:

M-am tot gindit ce greseala ar fi putut fi, dar nu gasesc nimic, daca tu spui ca arata bine crema.
Singura, cum am mai scris, ori ai amestecat untul inainte la faina, sau ai amestecat prea repede amestecul de faina.
Sau-cuptorul nu a fost preincalzit si a stat compozitia prea mult la rece. Trebuie copt imediat.
Mai multe nu mai stiu...
Frisca trebuie sa fie foarte rece. De multe ori o bag citeva minute la congelator si nu mai este nevoie de intaritor de frisca.

Nu-ti mai fa ganduri,eu pun totul pe seama ghinionului(cum am mai zis,patesc asa tot timpul cand vreau pt noi ceva).

Untul l-am pus la sfarsit,era chiar sa uit de el ca era in microunde.Cuptorul l-am incins la 175°C.

Stai linistita!Eu nu ma dau batuta si o sa mai fac o data,dupa concediu.Trebuie sa iasa :)

Sarbatorim imbatranirea mea :rolleyes:

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 24 July 2010 - 05:23 PM

Vezi postareapetunie, la 24 July 2010 - 12:36 PM, a spus:

Vezi postareaCamillaWitt, la 24 July 2010 - 02:51 PM, a spus:

Mai multe nu mai stiu...

Nu-ti mai fa ganduri,eu pun totul pe seama ghinionului(cum am mai zis,patesc asa tot timpul cand vreau pt noi ceva).

Untul l-am pus la sfarsit,era chiar sa uit de el ca era in microunde.Cuptorul l-am incins la 175°C.

Stai linistita!Eu nu ma dau batuta si o sa mai fac o data,dupa concediu.Trebuie sa iasa :)

Sarbatorim imbatranirea mea :rolleyes:

:love7: :headbang: :occasion14: :occasion15: :occasion15:
La multi ani! Atita timp cit in inima amäi tinara, virsta nu conteaza...sanatoasa sa fi , ceea ce iti doresc din tot sufletul!

Useril este offline   vrabiuta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 685
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 26 July 2010 - 03:40 PM

Vezi postareaCamillaWitt, la 21 July 2010 - 11:05 PM, a spus:

[center]Reteta o am de la un cofetar din sudul Germaniei
Vis de vara

Subscriu la pararea uneia dintre fete ! Este visul oricarui anotimp! Arata demential!
Si eu azi am fost la piata si fructe -adica zmeura, ioc! As face ceva dulceata, as pune la congi, as face poate o prajitura ...... poate trec ploile si mai apare ceva..

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 29 July 2010 - 01:01 PM

Vezi postareavrabiuta, la 26 July 2010 - 11:40 AM, a spus:

Vezi postareaCamillaWitt, la 21 July 2010 - 11:05 PM, a spus:

[center]Reteta o am de la un cofetar din sudul Germaniei
Vis de vara

Subscriu la pararea uneia dintre fete ! Este visul oricarui anotimp! Arata demential!
Si eu azi am fost la piata si fructe -adica zmeura, ioc! As face ceva dulceata, as pune la congi, as face poate o prajitura ...... poate trec ploile si mai apare ceva..

Vrabiuta, mersi mult de tot :floare:

Ce o fi cu Petunie??? Nici online nu am mai vazut-o...
Un sfirsit de saptamina minunat tuturor!

Useril este offline   Nico Icon

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 28 August 2010 - 11:56 AM

Cami,
E absolut un vis ,si ca sa gusti o bucatica ar fi un triumf,asa o executie si asa poze,mi-au lipit ochii de monitor,e foarte migalos,da` cum arata,Wow.
Torturile facute de tine sunt absolut superbe,Felicitari! :floare: :pupic:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 16 September 2010 - 07:52 PM

Vezi postareaCamillaWitt, la 29 July 2010 - 12:01 PM, a spus:

Ce o fi cu Petunie??? Nici online nu am mai vazut-o...
Un sfirsit de saptamina minunat tuturor!

Sunt din nou prin zona,am fost in concediu,apoi foarte mult la lucru,apoi iar in concediu,iar acum sunt pe aici,din nou.
Am ramas datoare cu niste poze,scuze :)

Imagine atasata

O tentativa de sectiune;blatul de la baza e dupa reteta:

Imagine atasata

Useril este offline   Cristina Icon

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 509
  • LocationDown Under

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 11 November 2011 - 09:17 AM

OOOfff voiam sa fac tortul asta si vad ca nu mai este reteta.Nu stiu cum a disparut dar mie mi-a ramas gandul la el de mult timp.
Petunie ai cumva reteta salvata? :floare:

Imagine postata

Useril este offline   bristena Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 522
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 11 November 2011 - 10:10 AM

Vezi postareaCristina, la 11 November 2011 - 07:17 AM, a spus:

OOOfff voiam sa fac tortul asta si vad ca nu mai este reteta.Nu stiu cum a disparut dar mie mi-a ramas gandul la el de mult timp.
Petunie ai cumva reteta salvata? :floare:

Cristina, o gasesti pe site, aici http://artaculinara....risca-1153.html

fiica dacilor

Useril este offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 6,568
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 11 November 2011 - 10:43 AM

Multumesc de ajutor, bristena.
Am copiat reteta si in primul mesaj.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 11 November 2011 - 11:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 November 2011 - 08:43 AM, a spus:

Multumesc de ajutor, bristena.
Am copiat reteta si in primul mesaj.

pentru putin, Adriana :pupic:

stiam unde poate fi vazuta reteta pentru ca intrebasem odata unde-s pozele si mi-a zis Maya :pupic:

dar nu stiam ca a disparut si reteta :angry:

fiica dacilor

Useril este offline   Cristina Icon

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 509
  • LocationDown Under

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 14 November 2011 - 03:40 AM

multumesc Bristena

Imagine postata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Vis de vara Tort cu zmeura, ciocolata si frisca 14 November 2011 - 11:52 AM

Vezi postareaCristina, la 14 November 2011 - 01:40 AM, a spus:

multumesc Bristena

Cristina, pentru putin
daca reusesti sa-l faci arata-ne si noua, ca eu, din pacate, nu am avut ocazia sa-l fac...inca, dar mai sper

fiica dacilor

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa