Nelamuriri si informatii nemtesti
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 02 December 2009 - 01:41 PM
dar e mai bine asa. M-am saturat ca dau sute de euro pe luna la KK si sa nu primesc nimic in schimb. La privat dau cam 200 si ceva , cam jumate din cat platesc acum.
De ce spui ca nu-i bine , Alina?
pana la urma primesti cu mault mai mult decat la KK de stat.
tu cum de esti la privat?
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 02 December 2009 - 01:58 PM
simonaro29 a spus:
dar e mai bine asa. M-am saturat ca dau sute de euro pe luna la KK si sa nu primesc nimic in schimb. La privat dau cam 200 si ceva , cam jumate din cat platesc acum.
Simo, de ce zici ca nu capeti nica la stat???? O prietena s-a dus la stomatologie, cu asigurarea sotului (ea nu lucreaza si nici n-a lucrat vreo clipa aici), a platit 10 euro cand s-a dus prima oara, iar la sedintele urmatoare, n-a mai dat nici un sfant! Si s-a dus de vreo 10 ori, cel putin - cateva plombe, operatie la o masea, chestii de astea serioase, nu doar detartraj! Si am mai auzit de careva care a avut nevoie de ceva tratament (parca fizioterapie, nu mai stiu exact), care a patit exact la fel: cand s-a dus la medicul generalist, a platit 10 euro, iar mai departe a avut trimiteri de la medicul respectiv catre alti medici / tratamente si n-a platit nimic.
De cealalta parte, cu privatul, sefa de la compania unde lucram zicea ca plateste sute de euro lunar pentru asigurare particulara, dar cand vine vorba de tratament stomatologic scoate saci de bani din buzunare - vroia sa faca implant si cica chestiile astea nu-s incorporate in asigurare. Tot ea zicea ca de multe ori trebuie sa plateasca fel si fel de analize ori de consultatii, pentru ca asigurarea nu le acopera... Cum se poate asa ceva???? Si femeia aia nu-i fleata-natafleata, sa fi luat vreo asigurare nasoala, ea zice ca asa-i cam tot sistemul privat!
Chiar sunt interesata de subiectul asta, jupanu' are asigurare la stat - la IKK Sachs, parca si ar fi bine de stiut ce probleme pot aparea! :scratch:
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 02 December 2009 - 04:52 PM
Dar nu asta-i important. Eu am primit mai multe Angebote in jur de 200 si ceva. La stat nu mai pot sa ma asigur , ca ma verbeamten :) ( din fericire)
La noi e bine sa ai asig privata , ca platesc pe jumate ( pana acum dadeam 400 ca popa , lunar , acum o sa dau 200 ) . Costurile le acopera jumate asigurarea , jumate statul. Asa-i la Beamteri. La restul nu stiu.
apropos de prietana ta : aici primesc mai mult aia care nu lucreaza :) si care nu cotizeaza , ca cica n-au de unde . Mie nu mi se pare fair , dar asta e. D-asta ma bucur ca plaec de la stat , ca plateam pt toata lumea. Ce a avut prietena ta se numeste tarif de familie , cand unul nu lucreaza este asigurat pe numele sotului , si eu am avut d-asta o luna , cand am venit.
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 02 December 2009 - 07:47 PM
foxyy a spus:
simonaro29 a spus:
Simo, de ce zici ca nu capeti nica la stat???? O prietena s-a dus la stomatologie, cu asigurarea sotului (ea nu lucreaza si nici n-a lucrat vreo clipa aici), a platit 10 euro cand s-a dus prima oara, iar la sedintele urmatoare, n-a mai dat nici un sfant! Si s-a dus de vreo 10 ori, cel putin - cateva plombe, operatie la o masea, chestii de astea serioase, nu doar detartraj! Si am mai auzit de careva care a avut nevoie de ceva tratament (parca fizioterapie, nu mai stiu exact), care a patit exact la fel: cand s-a dus la medicul generalist, a platit 10 euro, iar mai departe a avut trimiteri de la medicul respectiv catre alti medici / tratamente si n-a platit nimic.
De cealalta parte, cu privatul, sefa de la compania unde lucram zicea ca plateste sute de euro lunar pentru asigurare particulara, dar cand vine vorba de tratament stomatologic scoate saci de bani din buzunare - vroia sa faca implant si cica chestiile astea nu-s incorporate in asigurare. Tot ea zicea ca de multe ori trebuie sa plateasca fel si fel de analize ori de consultatii, pentru ca asigurarea nu le acopera... Cum se poate asa ceva???? Si femeia aia nu-i fleata-natafleata, sa fi luat vreo asigurare nasoala, ea zice ca asa-i cam tot sistemul privat!
Chiar sunt interesata de subiectul asta, jupanu' are asigurare la stat - la IKK Sachs, parca si ar fi bine de stiut ce probleme pot aparea! :scratch:
Si eu sunt asigurata prin sot,dar plombele tot le-am platit,putin,intr-adevar,dar tot am platit ceva pt fiecare plomba

Manchmal ist weniger einfach mehr....
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 02 December 2009 - 09:08 PM
Fetelor , revin la intrebarea mea: E careva asigurat la privat?
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 04 December 2009 - 05:13 PM
Si nu se stie niciodata , nu?
Daca va-ntere mais criu , daca nu....o las balta :)
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 04 December 2009 - 10:14 PM
Malak, mai dar eu stiu ca daca esti la orivat nu mai poti trece la gesetzliche. Acolo ramai pe viata la privat.

Night gathers, and now my watch begins.I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 04 December 2009 - 10:17 PM
Stai linistita ca indiferent daca ai fost la privat sau stat se tin ca leprele de capul tau. Mie mi-a facut AOK o figura de o sa ii injur cat oi putea si la orice ora.

Night gathers, and now my watch begins.I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 04 December 2009 - 11:36 PM
Nu sunt toate cheltuielile incluse,mai ales la stomatologie.Am probleme cu un dinte,sa-l imbrac ,asigurarea nu va plati ,cica tine de ''moft''
sau estetica sa-i zic mai bine ,iar doctorita mi-a zis ca va ajunge in jur de 1.000 euro ,sa platesc din buzunarul meu :shock: In vara mi-a cazut parul ingrozitor,am platit tratamente de 100 lunar ,asigurarea nu a platit nimiccccccccccc....... :cry:
Se duc banii lunar,asigurarea nu o folosesc,asta multumesc lui Dumnezeu,nici sa nu fie nevoie si...m-am saturat :| de ei
Sotul este asigurat la IKK.A incercat sa ma ia pe asigurarea lui ,sa ne facem de familie si nu ni s-a aprobat ,ba ca avem amandoi salarii si ne incadram nu stiu unde,in nu stiu ce rand din nu stiu ce lege etc
Eu stiu ca nu reusesc sa plec de la privat asa usor :( .Doar daca ma preia o asigurare de stat,ca are prioritate.Eu lucrez zilnic cate 4 ore ,salarul este mic si mi-e ciuda cum se duc banii la asigurare,cand pot face altceva cu ei.
De 2 ani ma chinui sa-mi fac contract in restaurantul unde lucrez si nu mi s-a aprobat la Arbeitsamt ,ba ca Romania mai are de asteptat sa aiba drept de munca de la intrarea in UE ,ba ca sunt destui nemti fara loc de munca si au prioritate etc
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 12:29 AM
Lapona Enigel a spus:
Malak, mai dar eu stiu ca daca esti la orivat nu mai poti trece la gesetzliche. Acolo ramai pe viata la privat.
Tu , Lori , si mie mi-a zis Beraterul ca-mi pun astia tarif extra ca am ochelari , ca suna la endocrinolog.....ca vor analize noi de sange...ca am avut colesterolul marit....Daca stiam...am afcaut cererea la ei , oare sa ma grabesc spre DEbeka?????????????
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 09:03 PM
Mai nush ce sa iti zic cu DBK...eu nici acum nu stiu toate subterfugiile. Pe mine m-a luat Thomas in asigurarea lui si o sa ramanem asa pentru o vreme. Cu DKV nu am avut probleme, totul ok. Acum nu stiu nici eu de treaba cu dentistii, oare implanturile tot la estetice le categorizeaza? Eu tin sa imi fac doua implanturi, dintrea care unul este din motiv estetic, pentru ca este un dinte wurzelbehandelt si si-a pierdut culoarea si este frontal. Si al doilea pentru ca un imbecil de dentist a hotarat ca nush ce material pus in Romania nu corespundea, m-a operat la mandibula ca cica faceam infectie acolo...ce sa iti spun, am dat tone de bani. Ei dupa marea operatie, dintele este groaznic de instabil, m-am dus la el si a spus ca sa asteptam :shock: si sa nu mai spun ca o saptamana am facut infectie zilnic unde m-a operat. Dar'ar dracii in capul lor. :angryfire: Moama si sa vezi cate diplome de nush ce chirurg pe cavitatea bucala scolit prin LA are imi vine sa i le bag pe toate pe gat.
Deci Simo, eu is la DKV. Daca aveti idee despre implanturi, spuneti-mi si mie va rog.

Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 09:28 PM
Daca da spuneti-mi si mie unde dau peste asemenea clinici, caci in ritmul asta o sa ajung cantareata cheala. Orice as face, parul nu inceteaza sa imi cada.

Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 09:41 PM
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 10:50 PM
maya, vorbeai odata despre un balsam de buze minune, ca o cutiuta mica, si de care spuneai ca esti tare tare incantata. iti amintesti cumva cum se cheama??? am probleme cu buzele in ultimul timp, mi se usuca si mi se inroseste conturul (pe de-asupra buzei), de zici ca sunt arsa, si toate tuburile de labello nu ma ajuta neam. bitte bitte, liebe maya, spune-mi si mie cum se cheama.
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 10:54 PM
pupa russa a spus:
maya, vorbeai odata despre un balsam de buze minune, ca o cutiuta mica, si de care spuneai ca esti tare tare incantata. iti amintesti cumva cum se cheama??? am probleme cu buzele in ultimul timp, mi se usuca si mi se inroseste conturul (pe de-asupra buzei), de zici ca sunt arsa, si toate tuburile de labello nu ma ajuta neam. bitte bitte, liebe maya, spune-mi si mie cum se cheama.
CARMEX ,de la Müller,l-am luat eu.
Foaaaarte bun.

Primul l-am încercat,si este foarte bun,dar are gust cam nashpa :D
Ce îmi place,ca nu ajuta doar pe moment ca celelalte,si chiar trateaza.
Cel cu aroma de cirese nu l-am probat.Poate ,macar are gust mai bun :D
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 11:10 PM
stiam eu ceva cu carm...am intrebat la farmacie, dar doamna a ridicat din umeri si mi-a vandut gingas un eucerin cu sase euro si ceva zece ml. nu a facut minuni, asa ca acum astept sa vina ziua de mers la müller.
merci inca o data.
Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 06 December 2009 - 11:37 PM

Postat on Nelamuriri si informatii nemtesti 07 December 2009 - 11:26 AM
mai bine mergeam al Debeka , astia au ceva contract cu scoala si iau pe oricine. Am zis ca nu , lasa , ca-mi caut una mai buna.
Io am primit Urkunde-le de Beamtin vineri ( 4.12), oare mai sunt asigurata la stat toata luna sau acum mi-s fara asigurare pana cand se hotaraste DBV???ß

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla