Prajituri cu foi

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajituri cu foi

#1

Useril este offline   Amina Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea



Postat on Prajituri cu foi 10 June 2010 - 05:05 PM

Prajituri cu foi

Imagine atasata


Ingrediente poza de familie

Imagine atasata


Ingrediente foi (4 buc):
2 oua
4 linguri zahar
4 linguri lapte
4 linguri ulei
aprox. 700 g faina
un pliculet de bicarbonate de amoniu
un praf de sare

*daca faceti ambele prajituri dublati cantitatile



-se bat ouale cu zaharul

Imagine atasata

-se adauga laptele ( in care s-a dizolvat bicarbonatul), uleiul , praful de sare.

Imagine atasata

Imagine atasata

-peste compozitia lichida se adauga faina , se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat usor de modelat, nelipicios.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

-se imparte aluatul in 4 bucati egale ( stiu ca in poza sunt 8 -_- )


Imagine atasata

-foile se intind pe fundul unei tavi ( 30*30 cm ) unse cu ulei.

Imagine atasata


-se dau la cuptor, la temp. medie, timp de 5-10min.

Imagine atasata

-se desprind imediat de pe tava cu ajutorul unui cutit, daca se racesc devin casante.

Imagine atasata

Ingrediente crema caramel:
2 oua
1 l lapte
100 grame amidon
100 g unt
150 grame zahar pt caramelizat
400 zahar
vanilie/ zahar vanilat/rom

-se caramelizeaza 150 de grame de zahar. Se lasa vasul la racit, apoi de adauga ½ l lapte fierbinte peste el. Se lasa amesteca din cand in cand ( nu pe foc) pana se dizolva caramelul ( dureaza 1-2 ore, e bine sa va apucati de opretatiunea asta inainte de foi). Am procedat asa pt ca mie mi se branzeste tot timpul laptele daca il fierb impreuna cu zaharul ars.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

-se bat ouale cu zahar, se adauga laptele, vanilia si amidonul.

Imagine atasata

-se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-un vas pe foc mic

Imagine atasata

-se amesteca tot timpul, dupa primele clocote, se adauga untul, se incorporeaza si se trage vasul de pe foc.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

-se foloseste fierbinte la umplerea foilor.

Imagine atasata

Imagine atasata

Ingrediente crema de lamaie
2 oua
1 l lapte
100 g amidon
100 g unt
coaja rasa de la o lamaie
o lingurita rasa sare de lamaie (dizolvata intr-o lingura de apa)
400 g zahar
vanilie

-se bat ouale, se adauga coaja de lamaie, vanilia, ½ l lapte, zaharul, amidonul

Imagine atasata

Imagine atasata

-intr-un vas se pune la incalzit ½ lapte peste care se toarna compozitia de mai sus.

Imagine atasata

-in continuare se procedeaza la fel ca si la crema caramel (odata cu untul se pune si sarea de lamaie dizolvata)


Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

comentarii de final :)
* nu folositi suc de lamaie in loc de sare de lamaie, da gust de fermentat prajiturii ( ma rog mie asa imi sopteste piticu de pe creier)
* prajitura sta o noapte la rece inaite de a fi taiata sau macar cateva ore :D
* reteta de foi o am din caietul de retete al mamei iar cremele au ca punct de plecare crema de vanilie de la ecleruri.


#2

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,221
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajituri cu foi 10 June 2010 - 05:15 PM

Amina, saru'mana pentru retete. Le-am salvat, acum trebuie sa caut o ocazie ca sa le execut! :biggrin:

#3

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Prajituri cu foi 10 June 2010 - 06:15 PM

Multumesc Amina ca le-ai postat arata suuper!!!Le voi presta cu siguranta...Momentan la noi e canicula si am ''interzis''de la ai mei la cuptor :angryfire: ,altfel acu'saream sa le fac,ca am tot ce-mi trebuie...

#4

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,594
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Prajituri cu foi 10 June 2010 - 11:51 PM

Vai Amina,cata rabdare ai sa faci foi asa fine si multe.
Ce bune trebuie sa fie.
Varianta cu Crema caramel o face si mama.Un deliciu.Imagine postata
Eu de vreo 2 ani imi fac curaj sa fac prajitura aia cu foi cu miere si crema de lamaie cu gris si tot nu ma apuc.
E una din prajiturile mele favorite pe care nu am mancat-o in varianta originala de cand eram mica.
Acum astept sa ploua si sa se racoreasca afara,apoi poate ma apuc.
Unde stai ca ma duc la tine sa-mi faci foile.Imagine postata
Adresa complecta Str...Bl...Nr...Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,272
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajituri cu foi 10 June 2010 - 11:55 PM

Amina, ce foi perfecte ai facut.. si prajiturile arata de numa numa' :thumleft:
Eu astept iarna ca sa fac foi... acuma e dogoritor :D

Pisco, crema de gris cu lamaie e :drool:
Signature Seperator image

Imagine postata

#6

Useril este offline   Lapona Enigel Icon

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 5,316
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationOrbe domi sum!



Postat on Prajituri cu foi 11 June 2010 - 12:13 AM

Amina: megalicious baby!!! Mersi mult de tot, le-am salvat in biblia mea culinara si cel tarziu la Craciun, dar am in feeling ca o sa fie muuuuult mai devreme, le executez ! Mama...salivez si cu urechile...
Signature Seperator image

Lupul nu-si pierde timpul cu ce gandesc oile.

#7

Useril este offline   Amina Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea



Postat on Prajituri cu foi 11 June 2010 - 12:54 AM

Vezi postareaFoxyy, la 10 June 2010 - 03:15 PM, a spus:

Amina, saru'mana pentru retete. Le-am salvat, acum trebuie sa caut o ocazie ca sa le execut! :biggrin:


pai a inceput vara intr-un final si vine vacanta, e o ocazie buna? ^_^

Vezi postareaGeany, la 10 June 2010 - 04:15 PM, a spus:

Multumesc Amina ca le-ai postat arata suuper!!!Le voi presta cu siguranta...Momentan la noi e canicula si am ''interzis''de la ai mei la cuptor :angryfire: ,altfel acu'saream sa le fac,ca am tot ce-mi trebuie...


cu placere!
la mine poa sa fie 50 de grade in bucatarie si nu scap de bucatarit!

#8

Useril este offline   Amina Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea



Postat on Prajituri cu foi 11 June 2010 - 01:16 AM

Vezi postareaPiscotel, la 10 June 2010 - 09:51 PM, a spus:

Vai Amina,cata rabdare ai sa faci foi asa fine si multe.
Ce bune trebuie sa fie.
Varianta cu Crema caramel o face si mama.Un deliciu.Imagine postata
Eu de vreo 2 ani imi fac curaj sa fac prajitura aia cu foi cu miere si crema de lamaie cu gris si tot nu ma apuc.
E una din prajiturile mele favorite pe care nu am mancat-o in varianta originala de cand eram mica.
Acum astept sa ploua si sa se racoreasca afara,apoi poate ma apuc.
Unde stai ca ma duc la tine sa-mi faci foile.Imagine postata
Adresa complecta Str...Bl...Nr...Imagine postata


daca nu ar fi casante le-as face si ti le-as pune la posta! :-*
nu sunt asa greu de facut foile, pana sa incerc o rugam pe mama sa faca prajitura, mi se pareau tare migaloase.

Vezi postareaOlgutza, la 10 June 2010 - 09:55 PM, a spus:

Amina, ce foi perfecte ai facut.. si prajiturile arata de numa numa' :thumleft:
Eu astept iarna ca sa fac foi... acuma e dogoritor :D

Pisco, crema de gris cu lamaie e :drool:


Multumesc!
Ce motive cautati voi cu caldura asta :D, compenseaza prajitura cu lamaie, care e taare racoritoare!


Vezi postareaLapona Enigel, la 10 June 2010 - 10:13 PM, a spus:

Amina: megalicious baby!!! Mersi mult de tot, le-am salvat in biblia mea culinara si cel tarziu la Craciun, dar am in feeling ca o sa fie muuuuult mai devreme, le executez ! Mama...salivez si cu urechile...


Cu placere!
Dar, nu le face!! Aia cu lamaie intra singura in gura, nici nu simti ca ai mancat-o.
Si de o luna si ceva reusisem si io sa ma abtin de la dulce :(( , am trecut peste torturi, checuri, fursecuri, ei m-am impiedicat putin de ciocolata de casa a lu Foxyy ^_^

#9

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,221
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajituri cu foi 11 June 2010 - 09:21 PM

Vezi postareaAmina, la 10 June 2010 - 11:16 PM, a spus:

Si de o luna si ceva reusisem si io sa ma abtin de la dulce :(( , am trecut peste torturi, checuri, fursecuri, ei m-am impiedicat putin de ciocolata de casa a lu Foxyy ^_^



Auci...... deci io-s de vina.... :(

#10

Useril este offline   laura_lala Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,127
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia



Postat on Prajituri cu foi 14 June 2010 - 03:13 PM

Arata superb prajiturile, cea cu caramel parca-i dobos asa de perfecte sunt straturile. Eu m-as incumeta, am mai facut prajituri cu foi coapte pe dosul tavii si mi-au iesit fara probleme. Cea cu lamaie ma tenteaza! :drool:

#11

Useril este offline   MIMI Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati



Postat on Prajituri cu foi 23 June 2010 - 05:27 PM

Superbe,Amina!
Eu ador prajiturile cu foi,le fac fffffff des.Reteta de foi e putin diferita,iar la creme jonglez in functie de ce arome vreau.
Iaca,foi cu cacao si crema de lamaie

Imagine atasata

#12

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,595
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajituri cu foi 24 June 2010 - 01:20 PM

Amina excelent ti-au iesit foile :thumleft:

Cand am vazut prajiturile tale, mi-am amintit ca nu am mai facut de
mult foi. Le faceam cu crema de lamaie si crema de lapte adica ``alba ca zapada``
musai sa incerc si crema caramel cu reteta ta, multumesc :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#13

Useril este offline   mitu Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 29-November 09



Postat on Prajituri cu foi 28 June 2010 - 11:05 AM

Multumesc pt. reteta. As vrea sa intreb: pt. tava clasica de aragaz as putea folosi dublul cantitatilor? Ar iesi prea groase foile?



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru