Reteta aici
http://artaculinara....__1&#entry38519
Pizzette

facute cu acelasi aluat, unse cu sos de rosii, coapte 10 minute la 180°C, adaugat prosciutto cotto si emmenthal bucatele si copt inca 10 minute, congelate, il ziua petrecerii decongelate si incalzite 5 minute in cuptorul cald
Biscuiti sarati

630 gr. unt
790 gr faina 00
150 gr maltitol (e un fel de zahar, indulceste mult mai putin decit zaharul si are aceeasi greutate)
265 gr parmigiano
155 gr galbenus
105 gr lapte proaspat
5 gr sare
Am amestecat in Kenwood untul la temperatura camerei taiat bucatele cu faina. Am adaugat parmigiano, maltitolul si lichidele amestecate cu sarea. Am lasat aluatul la frigider pina a doua zi (sau 2 ore). Am taiat din el paralelipede pe care le-am rotunjit obtinind suluri si apoi le-am pensulat cu apa. Am condimentat sulurile trecindu-le prin seminte de floarea soarelui si susan. n acest moment sulurile se pot taia, tine 2 ore la frigider si apoi coace, sau se pot congela. Eu, am optat pentru a doua solutie. Cu 2 zile inainte de petrecere am taiat sulurile congelate in felii pe care le-am pus la cuptor la 200°C pina cind s-au colorat bine. Le-am pastrat intru-un cosulet acoperite cu un servetel de hirtie pina in ziua petrecerii.
Salam din carne fiarta si pastrama

Salam crud si chorizo

Frigarui reci

Rosie mica, tarta sarata a lui any taiata cuburele, dovlecel la gratar
Muffins sarati cu speck

60 gr. apa
4 gr. sare
180 gr. unt
256 faina 00
60 gr. maltitol
28 gr. inulina
15 gr lapte
90 gr. parmigiano
260 gr oua intregi
4 gr. amoniac
80 gr. speck
Am incalzit apa cu sarea si untul ca pentru eclere, am pus faina toata odata si am lasat pe foc amestecind mereu pina cind compozitia se desprindea de pe peretii cratitei. Am pus compozitia in Kenwood cu cirligul in forma de K si am adaugat maltitol, inulina, lapte, apoi ouale amestecate cite un pic pe rind si la sfirsit amoniacul, parmigiano si speck-ul bucatele. Am pus compozitia in forme, copt la 200°C 15 minute. Cind s-au racit le-am congelat si in ziua petrecerii le-am scos dimineata din congelator si inainte de a le servi le-am incalzit 5 minute in cuptorul cald.
Miniquiche cu creme de legume

Aluatul e asta
http://artaculinara....findpost__p__34
Toate cremele sunt facute cu Thermomixul
Crema de ardei
400 gr ardei
30 gr ulei
20 gr ceapa
30 gr smintina
10 gr parmigiano
1 ou
sare si piper
Se introduc in cana uleiul, ardeii si ceapa:5 minute, 100°, viteza 3. Se lasa sa se raceasca si se adauga parmigiano, smintina, ou, sare si piper: 10 secunde, viteza 5 si 20 de secunde viteza 7.
Crema de dovlecei
100 de gr de dovlecei
30 de gr de smintina
10 gr de parmigiano
1 ou
sare si piper
Se coace dovlecelul pe aburi in Varoma. Se intruduce in cana dovlecelul, smintina, parmigiano, oul, sarea si piperul: 10 sec viteza 5 apoi 20 secunde viteza 7
Crema de sparanghel
200 gr sparanghel curatat
30 gr smintina
10 gr parmigiano
1 oua
sare si piper
Se face ca mai sus
Am facut aluatul si cremele si am pus totul la frigider, a doua zi am intins aluatul si l-am pus in forme, varsat crema si copt la 200°C 15 minute. Cind s-au racit le-am congelat si in ziua petrecerii le-am decongelat si incalzit 5 minute in cuptorul cald
Panna cotta sarata

Pentru panna cotta
480 gr smintina
100 gr iaurt natural
60 gr suc de lamiie
3 gr sare
12 gr gelatina sub forma de foi
Pentru tartare de somon
somon afumat
ulei, piper roz
Pentru discul de aluat fraged sarat
640 gr faina de orez
70 gr amidon de cartofi
400 gr de unt
140 gr de maltitol
18 gr lapte praf
72 gr parmigiano reggiano
140 gr oua intregi
108 gr galbenus de ou
12 gr sare
Am facut aluatul in Kenwood, cirligul in forma de K, am pus mai intii untul moale taiat bucatele cu laptele praf, isomalto, parmigiano. Am adaugat apoi ouale cite un pic si apoi o treime din faina de orez, am amestecat putin si adaugat restul de faina amestecind pina s-a format aluatul pe care l-am pastrat in frigider si folosit dupa 2 zile. L-am rupt bucati si l-am mai lucrat un pic ca sa il inmoi si apoi l-am intind ajutindu-ma cu multa faina, am taiat discurile si le-am copt pina ce s-au colorat la 180°C.
Am facut panna cotta incalzind aproape toata smintina la 35°C, am adaugat sucul de lamiie si sarea (in acest moment compozitia se ingroasa), am amestecat bine si am adaugat gelatina inmuiata in apa si topita in smintina lasata de o parte special pentru asta si iaurtul.
Pentru tartare am amestecat somonul afumat taiat bucatele cu ulei si boabe de piper roz.
Pentru asemblat am asezat peste discul de aluat fraged sarat panna cotta congelata si am pus in mijloc somonul, dupa jumatate de ora e gata.
Cosulete cu crema si rosii la cuptor

Aluatul fraged al cosuletelor e facut ca mai sus, copt si pastrat in cutii. Crema sarata am facut-o in Thermomix:
400 ml lapte
100 ml smintina
30 gr faina de orez
10 gr amidon de porumb
80 gr parmigiano
2 gr sare
2 uova
7 minuti, velocità 4, 90° – 7 minute,viteza4, 90°
Rosiile micute le-am taiat sferturi, am pus deasupra sare, rozmarin si usturoi tocate foarte marunt si le-am copt la 150°C pina cind s-au uscat, le-am pastrat la frigider.
Dacquoise din alune cu crema de gorgonzola

Ingrediente pentru dacquoise
300 de gr de albus de ou
105 gr maltitol
105 gr de “inulina”
150 gr faina de migdale
150 gr de faina de alune de pamint
75 gr faina 00
75 gr “inulina”
12 gr sare
Ingrediente pentru crema din gorgonzola
560 gr smintina
270 gr unt
560 gr brinza gorgonzola
18 gr gelatina in foi
sare si piper
Am pus in Thermomix smintina, untul si gorgonzola si am copt 10 minuti la 85°C, viteza 1, am adaugat gelatina muiata si stoarsa si cind s-a racit am montat dacquoise
Am pus alunele de pamint in bolul de la Thermomix si in citeva secunde s-au transformat in faina pe care am strecurat-o apoi. Am batut spuma albusurile cu maltitolul si inulina. Pe care le-am amestecat apoi incetisor cu amestecul de faini. Am desenat pe hirtia de copt patratul care corespundea formei in care am pus-o la racit si l-am umplut cu compozitia intinsa intr-un centimetru inaltime. Am impartit compozitia in doua si am obtinut 2 straturi pe care le-am copt la 180°C ventilat pentru15 minute, s-a colorat putin dar era inca moale. Am montat dacquoise punind un strat de bezea, crema si celalalt strat, am pus-o in congelator. Odata ce a fost taiata congelata in jumatate de ora e gata pentru a fi servita.
Salata de orez

Orez fiert evident al dente amestecat cu prosciutto cotto si brinza auricchio piccante taiate cuburele, masline si un borcan de amestec pentru salate de orez care se gaseste aici.
Crumble din cantuccini cu arahide si legume la gratar

Asta a fost o inventie de moment pentru ca acesti cantuccini cu arahide nu mi-au iesit bine si asa cum erau n-aveam chef sa ii arat asa ca i-am reciclat, i-am fatimitat pe fundul tavii, deasupra am pus vinete si dovlecei facuti la gratar si apoi aschii de brinza, am pus la cuptor cit sa se inmoaie brinza si servit, a fost foarte apreciat.
Prosciutto cotto la cuptor

E un picior de prosciutto cotto micut pe care l-am copt la cuptor si taiat felii
Tortul

Trebuia sa iasa tortul sah facut in tava speciala pentru asta dar cum am folosit 3 compozitii diferite la copt s-au amestecat, cremele sun crema de vanilie facuta in Thermomix si intarita cu putina gelatina si cealalta ganache din ciocolata cu lapte, glazura e aceeasi ganache careia i-am adaugat o nuca de unt

Gata

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla