De data asta eu am executat rulada mea asa dar altadata in functie de ce am si am eu chef,o fac altfel....
Ingrediente:faina alba,1/2 cub de drojdie de bere(12 g),100 ml. de lapte dulce,100 gr. de unt moale(la temp. camerii),3 oua(+unul pt finalizat,uns),folie de aluminiu,cateva ciupercute,o ceapa mica uscata,500gr. carne tocata(de pui am avut eu),ceapa verde 2 fire si cateva fire de patrunjel verde,putin cascaval si(sau) parmigiano,un carnat mai gros(eu am avut un rest),pesmet si condimente care va plac...

Am inceput prin a sota ceapa uscata si ciupercutele in putin ulei si un cubulet de unt.Am batut cu furculita (sa se lichefieze)un albus de ou(galbenusul va merge la aluat),si jumatate l-am framantata cu carnea tocata de pui,plus condiment de pui si piper,cealalta jumatate am pus la ciupercutele sotate dupa ce s-au racorit+1 lingurita de faina alba si sare piper,am dat tot la rece sa se solidifice...

Am pus drojdia cu 1lingurita de zahar ,2 stropi de otet ,si 3 linguri de apa(sau lapte )caldut sa creasca 10 min.Am pus intr-un lighenas 100 ml. lapte caldut,1 lingurita rasa de sare si una de zahar,galbenusul de ou si 100gr. de unt moale la temp. camerei...

Frecand cu telul para energic am adaugat faina in ploaie pana am obtinut o crema groasa pe care am frecat-o bine cu telul..

Am adaugand faina framantand un aluat grosut(ca de pizza consistenta,e gata cand se desprinde singur de pe maini)l-am acoperit cu folie de plastic si l-am dat la rece in frigider...

Pe folia de aluminiu derulata dar nu taiat fasia inca am uns-o cu putin ulei si am dispus cu palmele mereu umezite cu apa un strat uniform gros de un centimetru(foaie o numesc eu)

Am dispus si ciupercutele uniform...

Am razalit putin cascaval si parmigiano (face de liant)...

Am tocat din cutit ceapa verde si patrunjelul si am presarat..

Am dispus carnatul si 1 ou fiert tare(de fapt am fiert 2),tips ca sa se pozitioneze galbenusul pe mijloc am facut 3 gaurele cu vf. unui ac in coaja din partea cea mai bombata a oului,fiert 10 min de cand clocoteste apa si lasat bine sa se raceasca in apa rece,curatat sub jetul de apa rece(apa patrunde pe sub coaja si albusul nu se mai smulge)iata si oul fiert tare ''perfect''

Celalalt ou fiert tare l-am razalit pe razatoare cu ochiuri mari deasupra,Si am pliat ajutandu-ma de folia de aluminiu,intai jumate si strans rulat reastul,si rulat in continuare inca o data(sa nu se desfaca,de-aia n-am taiat de la inceput folia,si abea acum am taiat...

Revin cu aluatul si montatul,va rog nu editati inca ...

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla