Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat...

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... Foarte de efect...

#1

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 08:29 PM

Intrucat este destul de complex procesul ''tehnologic''o sa-l impart pe 3 etape,asa va rog sa nu editati pana nu termin de postat toata reteta...
De data asta eu am executat rulada mea asa dar altadata in functie de ce am si am eu chef,o fac altfel....
Ingrediente:faina alba,1/2 cub de drojdie de bere(12 g),100 ml. de lapte dulce,100 gr. de unt moale(la temp. camerii),3 oua(+unul pt finalizat,uns),folie de aluminiu,cateva ciupercute,o ceapa mica uscata,500gr. carne tocata(de pui am avut eu),ceapa verde 2 fire si cateva fire de patrunjel verde,putin cascaval si(sau) parmigiano,un carnat mai gros(eu am avut un rest),pesmet si condimente care va plac...

Imagine atasata

Am inceput prin a sota ceapa uscata si ciupercutele in putin ulei si un cubulet de unt.Am batut cu furculita (sa se lichefieze)un albus de ou(galbenusul va merge la aluat),si jumatate l-am framantata cu carnea tocata de pui,plus condiment de pui si piper,cealalta jumatate am pus la ciupercutele sotate dupa ce s-au racorit+1 lingurita de faina alba si sare piper,am dat tot la rece sa se solidifice...

Imagine atasata

Am pus drojdia cu 1lingurita de zahar ,2 stropi de otet ,si 3 linguri de apa(sau lapte )caldut sa creasca 10 min.Am pus intr-un lighenas 100 ml. lapte caldut,1 lingurita rasa de sare si una de zahar,galbenusul de ou si 100gr. de unt moale la temp. camerei...

Imagine atasata

Frecand cu telul para energic am adaugat faina in ploaie pana am obtinut o crema groasa pe care am frecat-o bine cu telul..

Imagine atasata

Am adaugand faina framantand un aluat grosut(ca de pizza consistenta,e gata cand se desprinde singur de pe maini)l-am acoperit cu folie de plastic si l-am dat la rece in frigider...

Imagine atasata

Pe folia de aluminiu derulata dar nu taiat fasia inca am uns-o cu putin ulei si am dispus cu palmele mereu umezite cu apa un strat uniform gros de un centimetru(foaie o numesc eu)

Imagine atasata

Am dispus si ciupercutele uniform...

Imagine atasata

Am razalit putin cascaval si parmigiano (face de liant)...

Imagine atasata

Am tocat din cutit ceapa verde si patrunjelul si am presarat..

Imagine atasata

Am dispus carnatul si 1 ou fiert tare(de fapt am fiert 2),tips ca sa se pozitioneze galbenusul pe mijloc am facut 3 gaurele cu vf. unui ac in coaja din partea cea mai bombata a oului,fiert 10 min de cand clocoteste apa si lasat bine sa se raceasca in apa rece,curatat sub jetul de apa rece(apa patrunde pe sub coaja si albusul nu se mai smulge)iata si oul fiert tare ''perfect'' :cheers: ...

Imagine atasata

Celalalt ou fiert tare l-am razalit pe razatoare cu ochiuri mari deasupra,Si am pliat ajutandu-ma de folia de aluminiu,intai jumate si strans rulat reastul,si rulat in continuare inca o data(sa nu se desfaca,de-aia n-am taiat de la inceput folia,si abea acum am taiat...

Imagine atasata

Revin cu aluatul si montatul,va rog nu editati inca ...

#2

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 08:56 PM

L-am ''sigilat''frigandu-l rapid pe toate partile intr-o tigaie cu putin ulei si chiar stopit cu vin alb(sau apa cine nu are)...

Imagine atasata

L-am dat la racit si am preparat un mix din faina alba pesmet,boia dulce piper iute cayen,condiment de pui,piper si origano uscat...

Imagine atasata

Am indepartat folia de aluminiu,iata rulada...

Imagine atasata

Am tavalit-o bine prin mixul de v-am povestit..

Imagine atasata

Si am prajit-o iar bine in tigaie,rapid pe toate partile...

Imagine atasata

Am dat-o iar la racit..Si am scos aluatul de la rece din frigider unde a stat acoperit cu folie de plastic...

Imagine atasata

Ajutandu-ma de putina faina si de sucitor am intins o foaie cat un creion de groasa si am rulat-o formand un rulou..

Imagine atasata

Ruloul l-am intins din nou foaie,pliind astfel:

-I-

Imagine atasata

-II-:

Imagine atasata

-III-:

Imagine atasata

-IV-In sf. foaie...

Imagine atasata

Iata si rulada racita bine...

Imagine atasata

Am pensulat foaia mea cu ou batut(face de liant) si am postat ruloul meu pe centru,am taiat din marginile foii doar cat imi serveste sa-mi ajunga pana pe mijlocul ruladei impletitura(fiindca eu nu o vreau painoasa ci doar un grilaj deasupra dar cine vrea mai mult aluat sa lase foaia intreaga,si cu o ruleta(cutit ondulat,dar merge si simplu) am taiat panglicute oblice asa arata totul...

Imagine atasata

Am inceput sa le pliez desupra ruladei in zig-zag asa...

Imagine atasata

Iata si mai deaproape ca nu stiu daca m-am exprimat corect...

Imagine atasata

Ita-l finit(nu-s eu f. maestra)

Imagine atasata

Si in tava de cozonac uns cu ou batut cu putin lapte cald si presarat cu mac..

Imagine atasata

Din aluatul ramas de la resturile taiate se pot face diverse detalii trandafirasi, flori ,frunze,iata un detaliu...

Imagine atasata

Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit...Revin cu produsul finit si sectiune va rog pt. ultima oara nu editati inca...

#3

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 09:02 PM

Iata-l copt...

Imagine atasata

Detaliu trandafiras...

Imagine atasata

Pe platou intreg...

Imagine atasata

Sectiune si cu ou fiert si cu carnat(se taie rece cu un cutit bine ascutit)...

Imagine atasata

Si un profil...

Imagine atasata

Este f. versatila si de efect,sper sa va placa,felia se taie f. bine si e delicioasa,merge la aperitiv dar si felul principal cu garnitura...

#4

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,221
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 09:56 PM

Sectiunile alea-s belea! :drool: Ai muncit ceva la trebusoara asta, dar si rezultatul este pe masura. Bravo! :hug:

#5

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 09:58 PM

Ma bucur ca-ti place Foxule,nu-i chiar mare smecherie dar am pus eu multe poze ca sa explic bine toti pasii.... :occasion14:

#6

Useril este offline   raluca elena Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 11:38 PM

Geany, bravo, o idee buna de aperitiv!
Signature Seperator image

raluca elena

#7

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,272
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 11:53 PM

Ai muncit, nu gluma :P.. da' si rezultatul e pe masura. Respectele mele, Geany!! Bravo!! :
Signature Seperator image

Imagine postata

#8

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 11:53 PM

Multumesc Ralu ma bucur ca ti-a placut se poate face si cu alt tip de carne si de umpluturi,si in aluat si fara(cine nu are timp merge si-un foietaj,aluat de pizza etc..) :occasion14:

#9

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 08 June 2010 - 11:55 PM

Vezi postareaOlgutza, la 08 June 2010 - 10:53 PM, a spus:

Ai muncit, nu gluma :P.. da' si rezultatul e pe masura. Respectele mele, Geany!! Bravo!! :

Ma bucur ca-ti place Olguto' draga cum am mai zis nu-i chiar cine stie ce si sincer am cam reciclat de prin frigi :toothy6: ...Am pus eu multe poze ca sa explic eu mai bine ce si cum... :floare:

#10

Useril este offline   claudia-andi Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 08-February 10
  • LocationPitesti



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 09 June 2010 - 11:22 AM

Ai prestat ceva la rulada asta! Arata super bine! Mai ales sectiunile!!!!
Felicitari!

#11

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 09 June 2010 - 05:52 PM

Multumesc mult Claudia ma bucur ca ti-a placut...si mie mi-a ramas mintea la croissantele tale.... :drool:

#12

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,594
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 10 June 2010 - 03:04 PM

Geany,

Esti tare harnica.
Interesanta ideea de rulada in aluat.
E frumos si produsul finit si sectiunile.
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,764
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Rulada din carne tocata de pui in aluat brioshat... 10 June 2010 - 03:13 PM

Multumesc Pisco de aprecieri :-* ,pt. ideea de rulada in aluat eu cred ca cine nu are timp merge f. bine si foietajul cumparat,in general acela e pretentios la umpluturile umede,rulada coapta bine asa si pusa intai bine pe hartie absorbanta si racita bine intai sunt sigura ca se preteaza bine si la un foietaj ;) .... :occasion14:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru