Avem nevoie de:2 cepe mari frumoase blonde,ulei de masline,3 catei de usturoi,ardei iute,putin vin alb,1 lingura de faina alba,cateva bobite de piper negru,si 2-3 foi de dafin,un cub de concentrat de supa,cateva felii de paine,cascaval(parmegeano obtional)...

Tai ceapa julien mai fin si o pun la calit in ulei de masline(mie cu unt aici nu-mi place nu stiu de ce),cand ceapa a devenit aurie(nici caramelizata nu-mi place ,am incercat)adaug ardei iute tocat maruntel,1-2 catei de usturoi tocat si el si 1lingura de faina alba...

Calesc inca putin si sting cu un paharut de vin alb,cand s-a evaporat alcoolul din vin adaug apa,foile de dafin bobitele de piper si cubuletul de concentrat de supa(altceva ca si condiment nucsoara sau cuisoare am incercat nu-mi place)

Si gata atat de simplu si de usor si de gustos...
Cat timp fierbe supita pregatesc painea astfel:
Intr-o tigaie pun la incins putin ulei de masline pe care-l aromatizez cu un catel de usturoi si putin ardei iute,si pun la prajit feliile de paine pe o parte,si cand intorc pe partea cealalta mai frec fiecare felie de paine cu un catel de usturoi,presar cu piper negru macinat si cu putin oregano uscat...

Dupa care pun feliutele fine de cascaval ...

Si acopar cu un capac sting focul si in 2 minute cascavalul meu se topeste tare fain pe feliile de paine(painea facuta astfel mie imi place asa de mult ca o prepar f. des la supe sau chiar ca atare la mic dejun sau cina,aperitiv, atat sotului meu cat si copiilor le place la nebunie...
Acum un tips ca sa nu pluteasca felia de paine prajita in supa,eu pun un polonic de supa calda pozitionez felia si o las putin (1-2 minute)sa se umfle,astfel ea nu mai pluteste...

Completez cu restul de supa si asa arata o portie...

Este de departe supita mea preferata,imi place s-o fac seara mai ales,mie imi place sa mai rad si parmegeano la sf. in farfurie...

Asa arata supa mea de ceapa preferata,e o idee excelenta cand nu stiu ce sa le prepar(asta si pastele aglio olio peperoncino)dureaza putin si nu necesita ingrediente care mi-ar putea lipsi din casa,asa ca sunt''caii mei de batalie''ca sa zic asa...

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla