Supa de ceapa Geany

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de ceapa Geany

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,472
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 06:45 PM

Deci v-am innebunit ca am pierdut pozele, ei bine,EVRIKA!!! :cheers: le-a recuperat sotul meu azi...Aceasta supa mie imi place atat de mult ca merita un loc pt.posteritate vorba lui Piscotel.Adevarata reteta este frantuzeasca si a prestat-o Uptowngirl la retete de mancaruri(care nu necesita pas cu pas),asa cum se face la mama ei ,si Alexandru a dat acolo detalii pretioase despre reteta originala,dar mie imi place facuta exact asa si nu altfel deaceea am numit-o supa de ceapa Geany,pt. ca e varianta mea favorita...

Avem nevoie de:2 cepe mari frumoase blonde,ulei de masline,3 catei de usturoi,ardei iute,putin vin alb,1 lingura de faina alba,cateva bobite de piper negru,si 2-3 foi de dafin,un cub de concentrat de supa,cateva felii de paine,cascaval(parmegeano obtional)...

Imagine atasata

Tai ceapa julien mai fin si o pun la calit in ulei de masline(mie cu unt aici nu-mi place nu stiu de ce),cand ceapa a devenit aurie(nici caramelizata nu-mi place ,am incercat)adaug ardei iute tocat maruntel,1-2 catei de usturoi tocat si el si 1lingura de faina alba...

Imagine atasata

Calesc inca putin si sting cu un paharut de vin alb,cand s-a evaporat alcoolul din vin adaug apa,foile de dafin bobitele de piper si cubuletul de concentrat de supa(altceva ca si condiment nucsoara sau cuisoare am incercat nu-mi place)

Imagine atasata

Si gata atat de simplu si de usor si de gustos...
Cat timp fierbe supita pregatesc painea astfel:
Intr-o tigaie pun la incins putin ulei de masline pe care-l aromatizez cu un catel de usturoi si putin ardei iute,si pun la prajit feliile de paine pe o parte,si cand intorc pe partea cealalta mai frec fiecare felie de paine cu un catel de usturoi,presar cu piper negru macinat si cu putin oregano uscat...

Imagine atasata

Dupa care pun feliutele fine de cascaval ...

Imagine atasata

Si acopar cu un capac sting focul si in 2 minute cascavalul meu se topeste tare fain pe feliile de paine(painea facuta astfel mie imi place asa de mult ca o prepar f. des la supe sau chiar ca atare la mic dejun sau cina,aperitiv, atat sotului meu cat si copiilor le place la nebunie...

Acum un tips ca sa nu pluteasca felia de paine prajita in supa,eu pun un polonic de supa calda pozitionez felia si o las putin (1-2 minute)sa se umfle,astfel ea nu mai pluteste...

Imagine atasata

Completez cu restul de supa si asa arata o portie...

Imagine atasata

Este de departe supita mea preferata,imi place s-o fac seara mai ales,mie imi place sa mai rad si parmegeano la sf. in farfurie...

Imagine atasata

Asa arata supa mea de ceapa preferata,e o idee excelenta cand nu stiu ce sa le prepar(asta si pastele aglio olio peperoncino)dureaza putin si nu necesita ingrediente care mi-ar putea lipsi din casa,asa ca sunt''caii mei de batalie''ca sa zic asa...

Useril este offline   MariaSan Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,480
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 07:26 PM

Foarte faina Geany. O sa o fac si eu, dar in loc de cub o sa pun niste supa de oase de pui, ca fac mereu (cumpar pui intregi si carcasele si ce oase mai raman de la dezosat merg in congi portionate pentru supe). O sa urmez reteta ta pas cu pas, te cred in legatura cu condimentele si chiar si painea o sa o fac asa cum ai zis tu ca suna tare bine. Mersi :floare:

*Editca ma uitat sa zic de poze: vezi ma ca s-a rezolvat? :D

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 07:38 PM

Ma bucur ca ti-a placut Pisoi,si da o supa facuta de legume sau pui e mult mai indicata(dar sincer mie imi place tare mult cubul,stiu euri bla,bla,bla...dar euri si conservanti sunt si in paine ulei bulion si alte mancaruri de baza asa ca...dumnezeu cu mila) :tongue3:

Si cu pozele sunt tare fericita ca le-a salvat sotul ca aveam o caruta...

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 09:52 PM

Geany, trec pe lista supa de ceapa. Saptamana viitoare o s-o comit! ;)
Eu stiam o alta reteta: cu ceapa uscata, iar painea se punea taiata cubulete (crutoane) nu felia intreaga. Mai puneam si putin cascaval ras in farfurie - o nebunie de supa!!!!! :drool:

Useril este offline   sorinadaniela Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 1,944
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:09 PM

De supa de ceapa pana acum nu am auzit... rusine mie... Cred ca macar de curiozitate am sa o fac o data. Multumesc mult pt idee! Sorina
Signature Seperator image

Sorina

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:11 PM

Ma bucur ca-ti place Foxule :hug: ...mie exact asa imi place,am ajuns la varianta asta dupa N'.. incercari...E preferata noastra... :love7:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:13 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 May 2010 - 09:09 PM, a spus:

De supa de ceapa pana acum nu am auzit... rusine mie... Cred ca macar de curiozitate am sa o fac o data. Multumesc mult pt idee! Sorina

Incearc-o Sorina si nu vei regreta....De' omul cat traieste invata,de-aia suntem aici sa ne inspiram una de la alta... :occasion14:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:15 PM

Vezi postareaGeany, la 06 May 2010 - 08:11 PM, a spus:

Ma bucur ca-ti place Foxule :hug: ...mie exact asa imi place,am ajuns la varianta asta dupa N'.. incercari...E preferata noastra... :love7:

O sa-ncerc si eu varianta ta, da' cred ca renunt la painea feliata - o fac crutoane. Nu ma bate! :notworthy:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:16 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 May 2010 - 08:09 PM, a spus:

Sa stii ca e foarte buna supa de ceapa! Mai fac si supa de usturoi, cateodata. E tare buna si aia! :hungry:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:25 PM

Foxule sa stii ca eu painea facuta asa o tai patratele (direct in farfurie la copii)asa ca tot crutoane e..

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 10:26 PM

Vezi postareaGeany, la 06 May 2010 - 08:25 PM, a spus:

Foxule sa stii ca eu painea facuta asa o tai patratele (direct in farfurie la copii)asa ca tot crutoane e..

Ahaaaaaa... Bun s-asa rau! :lol:

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 788
  • LocationBucuresti

Postat on Supa de ceapa Geany 06 May 2010 - 11:59 PM

Am facut si eu o data demult supa de ceapa, dar nu m-a convins... Ce-i drept eu is mai mult cu ciorbele acrite/ borsuri.. In afara de supa de pui cu galuste/taietei nu mananc altfel de supa :violent1:
Dar arata bine si suna tentant.. eu facusem o reteta cu vin alb parca :scratch: Poate ma mai incumet vreodata..

Imagine postata Imagine postata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 12:07 AM

Asa e Olguta,fiecare cu gustul lui...Noua ne place,asa...Uneori o schimbare sau ceva nou nu strica,ba chiar e necesar ,altfel intervine ''monotonia''...

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 788
  • LocationBucuresti

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 12:12 AM

Vezi postareaGeany, la 06 May 2010 - 11:07 PM, a spus:

Asa e Olguta,fiecare cu gustul lui...Noua ne place,asa...Uneori o schimbare sau ceva nou nu strica,ba chiar e necesar ,altfel intervine ''monotonia''...

Asta asa e... la mine problema e sotul ca nu prea mananca lucruri noi, ca de altfel eu as incerca mai multe.. Da' usor-usor il dau eu pe brazda :))

Imagine postata Imagine postata

Useril este offline   Piscotel Icon

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • LocationDin NORD

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 01:56 AM

Geany,

Supa asta e ca supa mea de chimen.
Rapida,satioasa,simpla.
Uite ca mi-ai dat o idee.
Am sa pun zilele urmatoare supa de chimen ca si pe aia te poti baza la greu.Imagine postata

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 12:05 PM

Foxule, cu asta chiar ca m-ai dat gata... supa de usturoi... asta cum se mai face? Ia iesi mataluta la inaintare, te rog frumos, si zi-ne si noua (sau mie... in cazul in care sunt doar eu nestiutoare) aceasta supa cum se prepara!!! mor de curiozitate... Sorina

Sorina

Userul este online   Alexandru Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 1,975
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 02:16 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 May 2010 - 10:05 AM, a spus:

Foxule, cu asta chiar ca m-ai dat gata... supa de usturoi... asta cum se mai face? Ia iesi mataluta la inaintare, te rog frumos, si zi-ne si noua (sau mie... in cazul in care sunt doar eu nestiutoare) aceasta supa cum se prepara!!! mor de curiozitate... Sorina

O versiune o afli aici : http://artaculinara....tourin-blanchi/

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 02:40 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 May 2010 - 10:05 AM, a spus:

Sorina, am deschis un nou topic, poate vine lumea si cu alte retete. Supa de usturoi.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 07:18 PM

Va multumesc mult! Dau o :occasion14: si o :floare: , la alegere... fiecare ce doreste!

Sorina

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Supa de ceapa Geany 07 May 2010 - 07:20 PM

Sa traiesti Sorinico sa fii sanatoasa daca o sa o prestezi si-ti place sa vii cu impresii... :occasion14:

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa