Reteta e destul de rapida, seamana ca "procedeu de fabricatie" cu ceea ce face si Aminarity ori Narnia, insa coca difera. Sper sa va puteti da seama din imagini.

Ingrediente:
- 1 cana si 1/2 de faina integrala
- 3 linguri de ulei vegetal (ori ghee)
- 1/4 lingura sare
- jumatate cana cu apa calda
Am pozat si cana, e o cana normala, din cea mare, de apa de 250 ml.

Turnam faina in vas, punem sarea, amestecam in compozitia uscata, sa ajunga sarea peste tot:

Punem cele 3 linguri pline cu ulei si cam jumatate din apa calda din cana, amestecam cu lingura (ori cu mana) pana cand simtim ca s-a incorporat cat mai multa faina posibil:

Mai trebuia apa, am mai turnat din cana, am inceput sa amestec cu mana si am vazut ca aluatul e cam lipicios.

Am presarat inca o lingura rasa de faina, am amestecat cu mana, aluatul a devenit elastic, nu s-a mai lipit de degete. Acum este gata:

Il ungem cu ulei, il acoperim cu un vas si-l lasam sa stea cam 15 minute:

Intre timp pregatim tigaia pentru fript, eu am folosit una de teflon. Am scos facaletul si peria de silicon, am pus ulei pe o farfurioara, asa ca la pregatitul clatitelor.

Punem tigaia pe flacara mica data la maxim si lasam sa se incinga bine. Luam o bila cam cat incape in caushul palmei (ori o minge de golf

O punem in tigaia incinsa, o lasam 10 secunde si apoi scuturam tigaia ca sa se desprinda lipia de fundul tigaii. Ea va face asa, niste bulbuci. O intoarcem. Se poate intoarce rapid, chiar si cu mana, nu-i asa de sensibila ca si clatitele. Daca va e frica sa nu va ardeti intoarceti cu cutitul ori o paleta. Ungeti cu putzin ulei:

Mai lasati vreo 20 de secunde. Intoarceti din nou, va fi partea unsa in jos, imediat lipia va incepe sa se umfle:

Lasati la rumenit dupa cum va place, cand e gata o puneti in farfurie.

Sectiune de aproape:

Se pastreaza intr-o punga de nylon.

POFTA BUNA!!
Mentiuni: Din cantitatile acestea mi-au iesit 6 lipii. Se pot face cu mai putzin ulei in coca, cu cat mai putzin ulei, cu atat mai greu va fi de prelucrat lipia pe masa de lucru. Uleiul/grasimea ajuta deasemenea la pastrarea prospetimii lipiei, asa sunt foarte bune chiar si a doua zi, fiind mai usor de mestecat. Nu se "deschid" asa ca si lipiile dospite.
Un filmulet de unde m-am inspirat, veti vedea ca-i mult mai simplu decat pare in pozele mele.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla