Un fel de focacce

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Un fel de focacce

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,472
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 02:28 PM

Am avut niste ingrediente faine si iata ce am facut cu ele...

Imagine atasata

Deci faina neagra de la Baneasa,un cub de drojdie(25 g),ulei de masline,maghiran,busuioc si oregano(uscate)

Imagine atasata

Un frumos ciorchine de rosii cherry,masline mari si carnoase,branza,ardei iute proaspat si ceapa rosie...

Imagine atasata

Am pus la muiat drojdia sfaramata cu 1 lingurita de zahar ,2-3 stropi de otet si 2-3 linguri de apa calda.

Imagine atasata

Am incalzit 200 ml de lapte(daca n-asi fi avut puneam apa),o cescuta de vin alb,1 lingurita de sare,am adaugat si drojdia muiata,si am frecat cu telul para adaugand faina in ploaie pana a rezultat o crema grosuta(mai groasa ca aluatul de clatite)

Imagine atasata

Am lasat sa se odihneasca la cald 20 de min.

Imagine atasata

Am framantat apoi un aluat potrivit de tare ajutandu-ma la urma de ulei.

Imagine atasata

Am lasat la crescut vreo ora la cald acoperit de un servet

Imagine atasata

Am intins cu mainile in tava cu ulei ,si am pus cateva fasiute de ceapa,capacele de rosii chery cu fata in jos,feliute de masline,cubulete mici de branza,feliute de ardei iute,am apasat bine toate cu degetele si aluatul astfel ca toate sa se afunde si sa las si gropite si in aluat(care se vor umple de ulei),am facut o emulsie din apa calda ulei de masline si un vf. de cutit de sare,am turnat in fir peste tot,am presarat cu busuioc,magheran si origano uscate si cu sare mare...

Imagine atasata

Am copt in cuptorul dinainte preincalzit,la urma am mai turnat un fir de ulei de masline...

Imagine atasata

Iata si o felie calda pt. voi..

Imagine atasata

Cam asa arata in sectiune..

Imagine atasata

Afost optima,sincer la inceput voiam s-o fac mai simpla doar cu ciorchinele (intreg) de rosii chery pe mijloc,busuioc si ulei de masline,dar ce sa fac nu m-o lasat inimioara si nu-mi pare rau,poate data viitoare o voi face astfel...cine stie?!!Va pupez pe toate...

Useril este offline   MariaSan Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,480
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 02:32 PM

Pai de ce e foccace si nu pizza? Ca aduce mai mult a pizza si eu m-as multumi la cina cu o felie de de-asta :D

Nu conteaza ce-i, conteaza ca e cu siguranta fuarte buna, mi-ai facut o poftaaa! Gata, deseara asta fac :D

:floare: pentru o fata harnica!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 02:41 PM

Pai din cauza gropitelor pline de ulei(specifice focacei) si ca n-are sos de rosii...
Daca n-o faceam cu gropite si cu ulei o numeam pizza bianca(alba),asa mi se pare ca aduce cu o ''specialitate'' de focace... :tongue3:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 02:49 PM

Deci asta-i singura diferenta! :D

gata, fac si eu foccace! cred ca deseara. :pupic:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 02:52 PM

Adevarata'' focacce este cea Genoveze care nu prevede decat aluat de focace,ulei de masline si sare de mare,se fac in aluat gropite cu degetele si se toarna ulei de masline in fir astfel sa se umple ''gropitele''se presara cu sare de mare si se coace,se mananca,calda sau se pot face panino(sandvish)cu mortadela etc,
Ceea ce am facut eu e o ''specialitate'' care nu se incadreaza nici la pizza nici la focace...Da' daca asa mi-o tunat mie...
La prova del cuoco'' pe rai uno am vazut ca faceau si de-astea' si tot focace le numeau si ei...

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 03:03 PM

Saru'mana de explicatii. Mai invat si eu :toothy9;

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 03:06 PM

Pfuua!sa nu se creada ca dau lectii da-s pasionata de Prova del cuoco''de vreo 10 ani si acuma se aude in fundal si de-aia mai stiu cate ceva.... :toothy6:

Useril este offline   Piscotel Icon

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 03:49 PM

Cu atatea ingrediente faine,numai buna a putut iesi pizza-focaccia asta .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 03:57 PM

Chiar ca da pisco'ar fi iesit tare faine si niste paste dar nu-i bai ca mi-au mai ramas ingrediente(n-am vrut sa ingreunez pizza-focacea mea... mooama'!! ce titlu bun ar fi fost,oare nu pot sa-l schimb?!!sunt sigura ca asi fi in premiera,prima pizza-focacce..)cum de nu m-am gandit mai inainte :(( ?!!Bestial!!

Useril este offline   Maya Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7,293
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 04:21 PM

Egal cum numiti voi asta,pentru mine arata ca o focaccia :P
Faine,fopcaccia,Geany!SI eu fac din astea,si ne place la toti taaaare mult!Noi mai halim si cîte o salatica pe lînga :)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 05:07 PM

Ma bucur ca-ti place Maya si pt. mine tot o focacea este(dar ceva mai bogata ce-i drept..)oricum in materie de pizza focace si paste nu suntem prea pretentiosi eu fac cel putin 1-2 ori pe saptamana,diverse,ca si focacea preferata mea in exclusivitate e cea doar cu ceapa si maslinute....

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Un fel de focacce 23 April 2010 - 05:42 PM

Nu mi-a spus nici mie nimeni ca scrisesem gresit ''foccace'',si se scrie focacce...am modificat...scuze dar Italiana mea de balta,habar n-am sa scriu corect si de vb.numa' cum s-aude'... :tongue3: dupa cum am mai zis gafele sunt punctu' meu forte'..

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa