Deci faina neagra de la Baneasa,un cub de drojdie(25 g),ulei de masline,maghiran,busuioc si oregano(uscate)

Un frumos ciorchine de rosii cherry,masline mari si carnoase,branza,ardei iute proaspat si ceapa rosie...

Am pus la muiat drojdia sfaramata cu 1 lingurita de zahar ,2-3 stropi de otet si 2-3 linguri de apa calda.

Am incalzit 200 ml de lapte(daca n-asi fi avut puneam apa),o cescuta de vin alb,1 lingurita de sare,am adaugat si drojdia muiata,si am frecat cu telul para adaugand faina in ploaie pana a rezultat o crema grosuta(mai groasa ca aluatul de clatite)

Am lasat sa se odihneasca la cald 20 de min.

Am framantat apoi un aluat potrivit de tare ajutandu-ma la urma de ulei.

Am lasat la crescut vreo ora la cald acoperit de un servet

Am intins cu mainile in tava cu ulei ,si am pus cateva fasiute de ceapa,capacele de rosii chery cu fata in jos,feliute de masline,cubulete mici de branza,feliute de ardei iute,am apasat bine toate cu degetele si aluatul astfel ca toate sa se afunde si sa las si gropite si in aluat(care se vor umple de ulei),am facut o emulsie din apa calda ulei de masline si un vf. de cutit de sare,am turnat in fir peste tot,am presarat cu busuioc,magheran si origano uscate si cu sare mare...

Am copt in cuptorul dinainte preincalzit,la urma am mai turnat un fir de ulei de masline...

Iata si o felie calda pt. voi..

Cam asa arata in sectiune..

Afost optima,sincer la inceput voiam s-o fac mai simpla doar cu ciorchinele (intreg) de rosii chery pe mijloc,busuioc si ulei de masline,dar ce sa fac nu m-o lasat inimioara si nu-mi pare rau,poate data viitoare o voi face astfel...cine stie?!!Va pupez pe toate...

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla