Am cumparat un pui mare frumos,l-am pus la dezghetat,in timpul asta ma framantam cum sa-l fac(pui pe sticla,la tava,la punga,pe sare incercasem,nexam)iote ci-o debitat fluturasul meu'...
Am spalat bine ,zvantat puiul cu servetel absorbant si l-am parlit la flacara de la aragaz,in felul asta mi se zvanta si pielea aceea moale si calda absoarbe mai bine aromele...puiul e mare si frumos e pus pe un platou mare rotund de tort''...ca sa va dati putin seama de marime...iata ''bestia''dupa ce a fost parlita la flacara...

Cat era asa cald l-am masat delicat cu ulei de masline condiment de pui si piper

Am facut o ''alifie din:3 linguri de iaurt gras si gros,1 lingura de miere,condiment de pui,piper,pudra de cayen,boia dulce,boia iute,si am pensulat puiul si in interior si exterior

Am legat puiul cu sfoara mai grosuta si pe care am inmuiat-o intai bine in apa(ca sa nu se arda),in crucis lasand capete pt. legat si pe laturi(langa aripi)

Am legat puiul de gratarul de la aragaz,infiland gratarul pe treapta cea mai de sus a aragazului,am postat o tava cu apa dedesuptul puiului(sa se scurga grasimea)dupa 45. de minute,mi-a venit ideea sa profit de cuptor si sa arunc si vreo 4 cartofi cu coaja doar spalati...Iata asa arata dupa 1 ora de stat la cuptor,timp in care am tot pensulat sforile cu apa(inclusiv nodurile de pe gratar ca sa nu se arda si sa se rupa)iar puiul,ba cu vin alb ba cu ulei,in tava mai adaugam apa cand se evapora...Iata spanzuratul

Dupa vre-o ora si 40 de minute puiul arata multumitor de rumenit pe 2/3-3/4 din suprafata,dar copanelele si ''fundul''cum au stat aproape de abur nu prea...asa ca am incins intr-o tigaie cu bord inalt ulei cu un catel de usturoi si ardei iute si am pus si puiul si cartofii,lasand sa se prajeasca cu capac cateva minute pe o parte caeteva minute pe cealalta,pana am fost multumita de rezultat...

Deci cu totul dupa vreo 2 ore asa arata pe platou,am servit cu salata verde,sote de mazare si cartofi copti,copii au vrut cartofi prajiti...chishtocu' cel mic a zic clar:aitoci(asta-i cartofi prajiti la el),zic ia mami cartof copt sa vezi ce bun e...aitoci'asta nu buna'...
deci m-am conformat.
A si sa nu uit de berea rece....
Sincer am fost multumita voi mai presta cu sigurant,gustul e cel pe care il cautam(eram in Italia si in fiecare joi venea in piata un chiosc cu rotisor cu pui si cartofi care se gateau cu grasimea care cadea de la pui,normal ca joi era stiut meniul pui la rotisor cu cartofi si salata verde,am regasit exact gustul cred ca rosmarinul e esential iar cartofii i-am mancat cu tot cu coaja gatiti asa)..
Mentionez ca nu am mai vazut nicaieri aceasta tehnica si nici nu am mai auzit de ea,daca a mai abordat-o si alcineva e pura coincidenta,pt. ca eu nu ma feresc niciodata sa spun sursa de unde m-am inspirat(nu vad de ce n-asi faceo?).....

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla