Stufat

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Stufat ~my way~

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 788
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat on Stufat 20 April 2010 - 12:33 AM

Din peregrinarile mele culinare, am vazut ca stufatul=carne de miel in mod traditional, dar noua nu ne place neam, asa ca am adaptat reteta cerintelor si gusturilor ;) Si a iesit ceva delicios ;)

Ingrediente pentru doua portii:
* 2 pulpe de pui (eu am avut dezosate)
* 2 legaturi ceapa verde
* 1 legatura usturoi verde
* 1/2 legatura patrunjel
* 1/2 legatura marar
* 2-3 fire de leustean (ii da un je ne sais quoi )
* 2 linguri de bulion
* 1/2 pahar vin alb (eu nu am mai pus ca i-am dat si piciului sa guste)
* 1 morcov
* sare, piper
* 1 foaie de dafin
* 2 linguri de ulei
* 1 lingurita de amidon

Portionam carnea dupa dorinta si o prajim in cele doua linguri de ulei pana devine putin rumena. Dam morcovul pe razatoarea mica si il calim impreuna cu carnea pana se inmoaie.

Imagine atasata

Tocam ceapa si usturoiul verde dupa dorinta si le punem peste carne si morcov. Mai lasam 1-2 minute sa se inabuse putin si stingem cu vin alb (eu am sarit pasul asta). Daca folositi vin, dupa ce-l adaugati mancarii, lasati-l sa scada putin, apoi completati cu apa. Eu am pus doar apa si am lasat sa fiarba cateva clocote bune. Tot acum se pune si frunza de dafin.

Imagine atasata

Dupa ce carnea a fiert (puiul oricum fierbe repede), adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cateva clocote.

Imagine atasata

Spre final, se toaca marunt verdeata (patrunjelul, mararul si leusteanul) si se adauga in mancare. Daca sosul nu e suficient de gros punem si amidonul desfacut in putina apa.

Imagine atasata

Saram si piperam dupa gust. Nu ne mai ramane decat sa-l savuram.. ;)
Pofta buna!!!

Imagine atasata

Imagine atasata
Signature Seperator image

Imagine postata Imagine postata

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,472
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Stufat 20 April 2010 - 03:31 PM

Draga Olguta m-am lasat prinsa in discutii cu fetele si am uitata sa-ti spun ca-mi place mult stufatul tau ... :appl:
Nici mie nu-mi place neam de-a lu' mielu' da nu zic pas lu' neam' de-a lu puiu'' :tongue3: ...arata f. bine si pozele si tot...imi place mult..ostropelul de pui(pui cu sos cum ii spunem noi)e unul dintre preferatele sotului meu cred ca e vremea sa i-l fac pe asta,ii place cu piure de cartofi...foarte faina reteta ta... :occasion14: :-*

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Stufat 20 April 2010 - 05:33 PM

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 02:31 PM, a spus:

Draga Olguta m-am lasat prinsa in discutii cu fetele si am uitata sa-ti spun ca-mi place mult stufatul tau ... :appl:
Nici mie nu-mi place neam de-a lu' mielu' da nu zic pas lu' neam' de-a lu puiu'' :tongue3: ...arata f. bine si pozele si tot...imi place mult..ostropelul de pui(pui cu sos cum ii spunem noi)e unul dintre preferatele sotului meu cred ca e vremea sa i-l fac pe asta,ii place cu piure de cartofi...foarte faina reteta ta... :occasion14: :-*

Multumesc, Geany!!!
Adevarul e ca seamana cu un ostropel, dar aromele sunt mai subtile si mai primavaratice ;) Mie imi place mai mult decat ostropelul clasic ;)
Te astept cu impresii daca il faci :)

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,472
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Stufat 20 April 2010 - 05:38 PM

Ok. Olguta,o singura nelamurire am:''ce cauta leusteanul acolo?''ca in mintea mea:leustean=bors.....

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Stufat 20 April 2010 - 05:54 PM

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 04:38 PM, a spus:

Ok. Olguta,o singura nelamurire am:''ce cauta leusteanul acolo?''ca in mintea mea:leustean=bors.....

Leusteanul nu se simte.. decat un iz usor, o aroma aparte. Mie mi-a placut mult, dar na', eu ador leusteanul si cum zici si tu, borsul/ciorba fara e ca mancarea fara sare :D
Eu am incercat o data leustean si intr-o omleta si a iesit super buna ;)
Dar daca nu-ti place, il omiti ;)
Am uitat sa scriu in reteta, dar scriu aici... daca ai si iti place stevia, pune si 1 legatura de stevie. Iese o mancare mai consistenta.
Mamaia facea o tocanita in genul asta, cu stevie, ceapa verde si putin orez de te lingeai pe degete :D

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa