Drob de miel

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Drob de miel (cu carne cruda)

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Icon postare  Postat on Drob de miel 19 April 2010 - 03:59 PM

Am vazut ca sunt cateva retete de drob de miel pe aici, dar toate au carnea fiarta. Eu n-am fiert niciodata carnea, la nici un drob (miel, pui...). Piticu' meu zice ca s-ar pastra mai bine aromele in carnea cruda, toate eliberandu-se in drobul pus la copt. Da' asta e doar piticu' meu! :biggrin:
Am folosit organele de miel de mai jos: ficat, inima, plamani, splina, rinichi:

Imagine atasata

Toata carnea am maruntit-o cu cutitul:

Imagine atasata

Am tocat cateva cepe (4 mai marisoare) si am ras vreo 5 morcovi si putina albitura (pastarnac si patrunjel):

Imagine atasata

Am calit legumele cu putin ulei, apoi le-am lasat sa forfoteasca alaturi de o cana cu apa (cu capacul pus). Cand erau aproape gata, am pus ceapa verde tocata si am mai lasat cratita nitel pe foc:

Imagine atasata

Am spalat patrunjel si marar proaspat, iar leusteanul uscat l-am vanturat usurel:

Imagine atasata

Toate ingredientele tocate le-am pus intr-o cratita mare, apoi am adaugat 3 oua intregi si pesmet:

Imagine atasata

Am invartit usurel, am pus sare, piper, nucsoara, cimbru, busuioc, oregano, apoi 6 albusuri batute spuma. Compozitia am impartit-o in 2 si am pus-o in tavi. Una a fost unsa cu ulei si faina, cealalta am uns-o cu ulei si am asezat frumos prapurul. Dupa ce am turnat compozitia peste prapur, am tras marginile peste drob, ca sa-l invelesc (sa nu-i fie frig la cuptor! :toothy6:):

Imagine atasata

Le-am copt cam o ora, la foc mediu spre maricel. Cand mi-a placut culoarea, le-am scos din cuptor si am si incercat drobul simplu (nu prea-mi place cel cu prapur, e prea gras :unsure:)

Imagine atasata

Am pus in farfurie drob cu prapur, dar si fara, ca io-s mai mofturoasa, nu si restu' :drool::

Imagine atasata

A iesit un drob clasa-ntai! Parfumat de la atatea mirodenii, dar si de la carnea de miel, care are o aroma deosebita. Se poate servi rece, drept aperitiv, ori cald, alaturi de-un piure si ceva legume ori muraturi. Fiecare, dupa cum pofteste! :hungry:

Useril este offline   Maya Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7,293
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat on Drob de miel 19 April 2010 - 05:23 PM

Îmi place mult consistenta drobului tau.Desi eu nu fac de miel,data viitoare o sa-l fac si eu asa...fara alea nefierte...poate asta o fi secretul, sa nu mai aibe textura aia densa care mie nu prea îmi place,la drob! Merci,Foxule! :pupic:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 19 April 2010 - 05:31 PM

Vezi postareaMaya, la 19 April 2010 - 03:23 PM, a spus:

Îmi place mult consistenta drobului tau.Desi eu nu fac de miel,data viitoare o sa-l fac si eu asa...fara alea nefierte...poate asta o fi secretul, sa nu mai aibe textura aia densa care mie nu prea îmi place,la drob! Merci,Foxule! :pupic:

Cu placere, Maya! :hug:
O alta smecherie: pune mai mult albus, daca vrei sa fie mai molicel cighirul. Cu cat pui mai mult pesmet, cu atat mai tare / dens va fi la final. Daca pui mai mult albus batut spuma, o sa fie mai moale compozitia. ;)

Useril este offline   Dexter Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 767
  • Inregistrat: 09-June 11

Postat on Drob de miel 11 April 2012 - 07:35 PM

şi eu tot cu ingrediente crude fac, dar nu călesc nimic. ingredientele sunt: organe, ceapă verde, ceapă normală, pătrunjel, ouă, condimente (sare, piper, oregano, ardei iute), o felie de pîine udă.
cînd nu am prapure, amestec (circular, nu bat) 1-2 albuşe cu un pic de ulei şi acopăr toată suprafaţa drobului, înainte de a da la cuptor.

Useril este offline   Lapona Enigel Icon

• Cogito ergo sum!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 4,110
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationOrbe domi sum!

Postat on Drob de miel 11 April 2012 - 11:04 PM

Imi place drobul tau rau...si daca da domnul sa gasesc macar la magazinul rusilor din astea, il fac. Daca nu...imi fac caras, ca macar de asta au. :(
Signature Seperator image

Night gathers, and now my watch begins.I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 09:15 AM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2012 - 05:35 PM, a spus:

şi eu tot cu ingrediente crude fac, dar nu călesc nimic. ingredientele sunt: organe, ceapă verde, ceapă normală, pătrunjel, ouă, condimente (sare, piper, oregano, ardei iute), o felie de pîine udă.
cînd nu am prapure, amestec (circular, nu bat) 1-2 albuşe cu un pic de ulei şi acopăr toată suprafaţa drobului, înainte de a da la cuptor.

Prapur nu prea folosesc, mi se pare cam gras. Dar ideea ta cu albusul deasupra nu-o rea deloc! :notworthy:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 09:15 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2012 - 09:04 PM, a spus:

Imi place drobul tau rau...si daca da domnul sa gasesc macar la magazinul rusilor din astea, il fac. Daca nu...imi fac caras, ca macar de asta au. :(

Da' poti folosi si alte dihanii, nu-i musai sa iei organe de miel. :biggrin:

Userul este online   zerda Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,247
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 09:26 AM

Cand eram noi mici mama facea numai in aluat, dar cand am crescut eu si il vedeam pe tata cum ofteaza ca avea pofta cu prapure, am facut eu intr-un an si nu mi-a iesit gras. E drept ca l-am facut pana a devenit translucid.
Am cautat o poza:

Imagine postata

cand lasa prea multa grasime o scot pur si simplu cu lingura. Si tatalui meu cred i-ar placea metoda ta cu ele crude, dar anul asta o sa fiu plecata asa ca n-o sa-l fac eu!

• Cogito ergo sum!
  • PipPipPipPip
  • LocationOrbe domi sum!

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 10:07 AM

Da, dar iti dai seama ca imi arde glanda dupa miehehehheheel. :sleepy3:

Night gathers, and now my watch begins.I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 10:16 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2012 - 08:07 AM, a spus:

Da, dar iti dai seama ca imi arde glanda dupa miehehehheheel. :sleepy3:

Real n-ai prin zona? Eu de acolo luam carne de behehe. E drept ca nu organe..... da' cine stie ce noroc ai mataluta.... :thumleft:

• Cogito ergo sum!
  • PipPipPipPip
  • LocationOrbe domi sum!

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 10:20 AM

'Ubire draga, nu numai ca am Real in zona, dar este singurul si unicul Future Store din toata Alemania, draga. Si in viitorul managerilor mielul nu prea are ce cauta. Este un file de miel irlandez cu un pret de nu e bine sa il zici/scrii un gura mare...

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 10:28 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2012 - 08:20 AM, a spus:

'Ubire draga, nu numai ca am Real in zona, dar este singurul si unicul Future Store din toata Alemania, draga. Si in viitorul managerilor mielul nu prea are ce cauta. Este un file de miel irlandez cu un pret de nu e bine sa il zici/scrii un gura mare...

Eu luam bucati de miel neo-zeelandez. Se pare ca s-au modificat schimbarile..... Imi pare regret. Poate ruscovetii ti-or face pe plac si-or aduce ceva bun pentru sufletica lu' matale! :headbang:

• Cogito ergo sum!
  • PipPipPipPip
  • LocationOrbe domi sum!

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 02:24 PM

Da si tu niste acatiste pentru mine, poate, poate :notworthy:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 02:41 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2012 - 12:24 PM, a spus:

Da si tu niste acatiste pentru mine, poate, poate :notworthy:

No, io sper sa gasesti! Sunt alaturi de tine in preumblari si cautari! :pupic:

Useril este offline   Carmella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat on Drob de miel 12 April 2012 - 05:07 PM

Am fost curioasa cum face mastercheful drob-ul, si mi-a placut ideea de organe calite, daca mai gasesc organe o sa fac exact asa :)

http://stirileprotv....carlatescu.html

Useril este offline   Gelutza Icon

• Blogul meu
  • PipPipPipPip
  • Postari: 954
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat on Drob de miel 15 April 2012 - 08:22 PM

Imi place idea ta de drob, o sa o aplic si eu cand o sa taiem mielul urmator, cam peste o luna...
Referitor la prapur si eu am pregatit tot doua droburi, unul in prapur, celalalt fara, la cel in prapur nu am uns tava deloc si nu a iesit gras .Pun si o poza cu cel in prapur, celalat s-a daruit!
Imagine atasata

Userul este online   stella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,437

Postat on Drob de miel 16 April 2012 - 01:24 AM

Frumos drob in coroana :) . Brava Gela, arata superb. Noi anul asta am sarit drobul :)

Useril este offline   Uma Icon

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,399
  • LocationMica's world

Postat on Drob de miel 16 April 2012 - 03:41 AM

Foxicescule trebe sa-ti multumesc si eu ca datorita tie l-am facut si eu cu organele crude. A iesit super bun :-*

Fur is worn by beautiful animals and ugly people

Useril este offline   Maya Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7,293
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat on Drob de miel 16 April 2012 - 02:33 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 April 2012 - 08:28 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2012 - 08:20 AM, a spus:

Eu luam bucati de miel neo-zeelandez. Se pare ca s-au modificat schimbarile..... Imi pare regret. Poate ruscovetii ti-or face pe plac si-or aduce ceva bun pentru sufletica lu' matale! :headbang:

Si la Kaufland se gasesc bucati de miel ( partea de sus cu tot cu coaste/cotlete) sau doar cotlete din astea care zici tu din NZ. Costa la în jur de 30 euro kila. Partea de jos si pulpa ceva mai ieftin.
La noi se gaseste miel proaspat la dughenele turcesti, dar mai e si cîte un taran ce vinde.

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Drob de miel 17 April 2012 - 09:01 AM

Vezi postareaGelutza, la 15 April 2012 - 06:22 PM, a spus:

Imi place idea ta de drob, o sa o aplic si eu cand o sa taiem mielul urmator, cam peste o luna...
Referitor la prapur si eu am pregatit tot doua droburi, unul in prapur, celalalt fara, la cel in prapur nu am uns tava deloc si nu a iesit gras .Pun si o poza cu cel in prapur, celalat s-a daruit!

Frumos cighirelul tau! Imi place ca i-ai dat o forma deosebita. :thumleft:

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa