Aperitiv in foi de napolitana

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aperitiv in foi de napolitana

Useril este offline   cec Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 19 April 2010 - 01:28 AM

Imagine atasata

Ingrediente:

2 foi de napolitane,
300 gr de ciuperci,
300 gr carne tocata,
5 oua,
1 legatura patrunjel,
1 ceapa,
1/2 morcov,
sare,
piper,
ulei.
Preparare:

Am curatat ceapa si ciupercile, am taiat ceapa si ciupercile marunt,
Am calit morcovul dat pe razatoare si ceapa

Imagine atasata

dupa ce s-a inmuiat am adaugat ciupercile si carnea tocata si am calit impreuna , pana cand carnea s-a albit si s-a patruns

Imagine atasata

Cand s-au calit toate le-am dat deoparte sa se raceasca putin apoi am adaugat cele 3 oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.

Imagine atasata

Am impartit compozitia in jumatate, apoi am intins o parte pe o foaie de napolitana

Imagine atasata

si cealalta jumatate pe foaia ramasa. Am lasat sa se inmoaie asa 10 minute, apoi le-am rulat si le-am dat la frigider.

Imagine atasata

Dupa o jumatate de ora le-am taiat felii de un deget grosime.

Imagine atasata

Am trecut fiecare felie prin faina,

Imagine atasata

apoi prin oua batute

Imagine atasata

si pesmet

Imagine atasata

si le-am prajit pe toate in ulei incins.

Imagine atasata

Ca salata si ornament am folosit
rosie
castravete
ridichi
salata verde
si putin morcov

Imagine atasata

si una cu sectiune

Imagine atasata

si un pic mai de aproape

Imagine atasata
Signature Seperator image

mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,472
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 19 April 2010 - 09:55 AM

Foarte interesant cu foia de napoletana cum se inmoaie si se ruleaza asa ,deja mintea mea zboara ca un fluturas pe campii ,visand jde' posibile conbinatii... :D

Useril este offline   Piscotel Icon

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 19 April 2010 - 11:40 PM

Originala ideea.
Cred ca e foarte bun.
Daca mancam,sigur nu stiam ce e in compozitie.Imagine postata

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 20 April 2010 - 12:00 AM

Vezi postareaGeany, la 19 April 2010 - 08:55 AM, a spus:

Foarte interesant cu foia de napoletana cum se inmoaie si se ruleaza asa ,deja mintea mea zboara ca un fluturas pe campii ,visand jde' posibile conbinatii... :D

ma bucur ca "ai o minte asa agera" si te asteptam cu noile combinatii

Vezi postareaPiscotel, la 19 April 2010 - 10:40 PM, a spus:

Originala ideea.
Cred ca e foarte bun.
Daca mancam,sigur nu stiam ce e in compozitie.Imagine postata

nu e chiar asa originala ca am preluat-o de la mama, care a preluat-o dintr-o revista
sotul a crezut ca sunt chiftele, nu prea se simte asa tare napolitana

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 20 April 2010 - 12:05 AM

HI HI HI CEC mintea mea e asa agera incat uneori o ia inainte,fug de rup ca s-o prind.... =))

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 20 April 2010 - 12:31 AM

Vezi postareaGeany, la 19 April 2010 - 11:05 PM, a spus:

HI HI HI CEC mintea mea e asa agera incat uneori o ia inainte,fug de rup ca s-o prind.... =))

=)) "esti tare" :headbang:
vezi sa nu te impiedici :D

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 20 April 2010 - 09:42 AM

Ha ha ha...eu am grija sa nu ma inpiedic dar cu toate astea se intampla destul de des,gafele sunt'' punctul meu forte''...uneori( desi sunt bruneta de la mama natura)ma mir si eu ce blonda sunt... =))

Revenind la oile noastre(adica ''rulazile''noastre)mi-a placut mult reteta ta,dar si mai mult ideea cu napolitana lasata sa se moaie si apoi rulata.Iata cam pe unde zburda fluturasul meu'',mi-ar placea sa fac un aperitiv asa dar fara sa-l mai prajesc,sa fac asa un rulou cu napoletana si sa ramana ca atare,cu o umplutura sa o pot taia,de exemplu:
-crema de branza frecata cu unt,verdeata(ceapa verde marar mi-ar placea mie)sare piper,asi lasa sa se moaie, rula si da la rece(ma gandesc ca de la unt,s-ar intari compozitia si asi putea taia felii groase)
-Alta la fel cu pateu de ficat frecat cu mustar si unt...
-doar cu ciuperci calite cu ceapa si verdeata dat prin masina de tocat,omogenizat cu putina maioneza..
-una cu caviarul de vinete al lui Maia....

Si piticul meu(ca am si un pitic pe creierii capului)tropaie fericit... :cheers:

Tu ce crezi ar functiona ceva din ce debordeaza cerebelul meu?!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 20 April 2010 - 10:43 AM

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 08:42 AM, a spus:

Ha ha ha...eu am grija sa nu ma inpiedic dar cu toate astea se intampla destul de des,gafele sunt'' punctul meu forte''...uneori( desi sunt bruneta de la mama natura)ma mir si eu ce blonda sunt... =))

Revenind la oile noastre(adica ''rulazile''noastre)mi-a placut mult reteta ta,dar si mai mult ideea cu napolitana lasata sa se moaie si apoi rulata.Iata cam pe unde zburda fluturasul meu'',mi-ar placea sa fac un aperitiv asa dar fara sa-l mai prajesc,sa fac asa un rulou cu napoletana si sa ramana ca atare,cu o umplutura sa o pot taia,de exemplu:
-crema de branza frecata cu unt,verdeata(ceapa verde marar mi-ar placea mie)sare piper,asi lasa sa se moaie, rula si da la rece(ma gandesc ca de la unt,s-ar intari compozitia si asi putea taia felii groase)
-Alta la fel cu pateu de ficat frecat cu mustar si unt...
-doar cu ciuperci calite cu ceapa si verdeata dat prin masina de tocat,omogenizat cu putina maioneza..
-una cu caviarul de vinete al lui Maia....

Si piticul meu(ca am si un pitic pe creierii capului)tropaie fericit... :cheers:

Tu ce crezi ar functiona ceva din ce debordeaza cerebelul meu?!

yamiii, suna interesant ceea ce-ai insirat aici
care le incercam prima venim cu dovada
multumesc de idei, voi pune si eu mintea un pic la contributie si vedem ce mai iese

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 20 April 2010 - 11:42 AM

Ma bucura ca-ti plac ideile mele,ramane stabilit care face prima posteaza :thumleft:
Eu astept sa am musafiri ca ai mei sunt mai reticenti la noutaturi''asa incat cu siguranta le-asi hali eu pe toate...asa experimentam la musafiri daca nu moare niciunul incercam si noi :toothy6:
Acuma sa vad unde gasesc foi dintrastea de napoletana mai subtirele si cu patratele mici ca ale tale,ca eu am vazut la noi dar cu romburi mari si mai groase,desi m-ar incanta mult ca model imi e teama ca nu s-ar inmuia destul sa pot rula...

Off topic de off topic:foile de spusei se chemau pe vremea raposatului''foi lica,bunica ne facea o prajitura delicioasa cu aceste foi extrem de ieftina si buna cu zahar ars cu margarina si nuci,eu ii ceream mereu sa-mi faca prajitura cu COILIFA (foi lica)...dupa cum observati geniul meu s-a manifestat inca din frageda pruncie =))

Si mai am una,aparusera tot pe atunci la moda iile si rochiile din panza topita,se gaseau la magazinele de artizanat,si eu ma minunam cum or fi hainele alea asa de frumoase facute din:BRANZATOPITA....stralucirea jeniului''meu nu m-a lamurit inca nici pana in ziua de azi :P

Useril este offline   Ellani Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 782
  • Inregistrat: 22-August 11

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 05 January 2012 - 11:34 PM

Am gasit in sfarsit topicul,ca nu-i mai dadeam de urma.Le-am facut de craciun,fara ciuperci, doar cu piept de curcan.Multumim de reteta,sunt bune si ca gustari,si calde,si reci! :floare: Le voi mai incerca si cu alte combinatii,inclusiv ciuperci.

Useril este offline   petunie Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat on Aperitiv in foi de napolitana 08 January 2012 - 02:21 AM

Vezi postareaEllani, la 05 January 2012 - 09:34 PM, a spus:

Am gasit in sfarsit topicul,ca nu-i mai dadeam de urma.Le-am facut de craciun,fara ciuperci, doar cu piept de curcan.Multumim de reteta,sunt bune si ca gustari,si calde,si reci! Imagine postata Le voi mai incerca si cu alte combinatii,inclusiv ciuperci.

Bine ca ai gasit topicul ca asa am dat si eu de reteta.Nu stiu cum de nu am vazut-o pana acum.E foarte interesanta reteta si sigur o sa fac si eu saptamana viitoare :floare:

Manchmal ist weniger einfach mehr....

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa