Deci 1 kg. de ficatel de pui,il pun in multa apa de cu seara la ''desangerat''il scurg bine in strecuratoare si-l clatesc in multe ape(is' cu capu'),il pun la fiert cu un piept de pui intreg cu os si piele,in apa cu sare cu 3 foi de dafin,bobite de piper si ienibahar,1 ceapa 2 morcovi...spumuiesc...scurg bine si morcovii ii tai fasii groase,restul tai grob(grosolan ,cuburi).
Intr-o tigaie pun la incins ulei cu untura

Adaug 3 cepe taiate felii grosolane

Cand ceapa s-a aurit adaug cuburile de carnita si putin vin alb

Ca si verdeata folosesc ceapa verde,usturoi verde,marar,patrunjel...

Dau totul prin masina de tocat,plus un morcov dat prin razatoarea mica,si 2-3 felii de paine muiata in sosul din tigaie..

Am condimentat cu condiment pt. drob de la fucs,piper,maghiran uscat,marar uscat(ca asa imi place mie..)am adaugat 5 oua,2-3 linguri de faina,am pus in tava unsa cu untura si tapetata cu faina si pesmet...Din ouale fierte pt.vopsit care s-au crapat si morcovii care au fiert cu ficateii taiati bare am dispus un model in straturi o sa va dati seama la sectiune...

Am batut 2 oua cu verdeata tocata marunt si am uns deasupra,am presarat cu mac(asa stiu eu de la mami,chiar se potriveste combinatia credeti-ma pe cuvant..)

Iata-l copt(cand e bine aurit si desprinde de pe margini)eu nu il scot decat cand s-a racit bine,prin rasturnare..

Iata si modelul de care va vorbeam

Ca o floare sau un soare cu raze(din morcovi si oua fierte)

Si pt. inspiratie si un model mai vechi din felii de ou(poti face o floare)

Servit cu ceapa verde,usturoi verde,salata verde,ridichi...

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla