Drob

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Drob din maruntaie de miel

Useril este offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 6,564
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Drob 31 March 2010 - 01:20 PM

Eu in colaborare cu mama l-am facut deja pentru ca am luat mielul de la macelar si l-am congelat. Asa ca am facut si drobul si l-am congelat asa ca duminica n-am decit sa-l decongelez si tai felii :)
Ingrediente:
maruntaiele de la un miel (ficat, plamin, inima, rinichi) sau in alternativa un chilogram de maruntaie de alt animal
1-2 cepe
1-2 felii de piine uscata
2 linguri de faina
3 oua
sare si piper dupa gust
verdeata dupa plac
(patrunjel, marar, ceapa verde)
Mama face asa: taie maruntaiele si ceapa in bucati destul de mari si le pune la foc mic sa fiarba incetisor pina ce totul e copt
Imagine atasata
Apoi lasa sa se raceasca si adauga feliile de piine care vor absorbi lichidul care a mai ramas
Imagine atasata
In acest moment se marunteste tot, ea prefera sa foloseasca masina de tocat carne, eu am pus in robot la viteza mica, in felul asta in timp extrem de scurt totul era taiat bucatele mici nu pasta. Apoi se adauga oul, faina, sarea, piperul si verdeata si se pune in tava. Eu de data asta am folosit o tava dreptunghiulara pe care am captusit-o cu hirtie de copt uda.
Imagine atasata
Copt la 200°C pina cind scobitoarea iese curata, el se umfla putin si se rumeneste binisor.
Imagine atasata
Si sectiunea.
Imagine atasata
De-a lungul timpului l-am facut si invelit in foaie de aluat frantuzesc, placinta sau piine, i-am pus oua fierte inauntru dar sincer eu il prefer asa simplu.

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,467
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Drob 31 March 2010 - 03:14 PM

Arata minunat drobul tau Adriana,eu nu mananc miel dar fac din maruntaie de pui,chiar daca nu e acelasi lucru....

Useril este offline   Angel Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,096
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat on Drob 31 March 2010 - 04:34 PM

cautam o reteta usoara de drob, bna pt dude ca mine
asta vine la fix, doar ca nu am organe de miel, iau de porc si vita, dar reteta ta o fac.
multam, arata super

Useril este offline   zerda Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,241
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat on Drob 31 March 2010 - 04:45 PM

Si mie imi place asa simplu, numai ca eu pun doar ceapa verde :hungry:

• Site Admin
  • Icon

Postat on Drob 31 March 2010 - 06:32 PM

Vezi postareadark angel, la 31 March 2010 - 02:34 PM, a spus:

cautam o reteta usoara de drob, bna pt dude ca mine
asta vine la fix, doar ca nu am organe de miel, iau de porc si vita, dar reteta ta o fac.
multam, arata super

poti face foarte bine si cu maruntaie de alt animal :)

Vezi postareazerda, la 31 March 2010 - 02:45 PM, a spus:

Si mie imi place asa simplu, numai ca eu pun doar ceapa verde :hungry:

si mie imi place cu ceapa verde dar n-aveam cind l-am facut

Useril este offline   sacramento Icon

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat on Drob 02 April 2010 - 09:26 AM

Si eu fac tot asa,dar cu maruntaie fie de pui fie de vita ca nu gasesc maruntaie de miel aici.

Ca sa semene mai mult cu drobul de miel,pun putina carne de mielut tocata.Prima data cind am facut ,musafirii de atunci voiau sa stie de unde am gasit organele de "miel"
:blush:

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 788
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat on Drob 02 April 2010 - 11:14 AM

Carnea de miel nu-mi place, dar drobul da :D
Arata super, Adriana!! Mi-ai facut o foame si o pofta, mai ales ca n-am mancat nimic de cand am facut ochi :D:P
Signature Seperator image

Imagine postata Imagine postata

Useril este offline   sorinadaniela Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 1,942
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat on Drob 02 April 2010 - 01:27 PM

Si eu tot de pui fac anul ac... chiar acum le-am pus pe foc... Multumesc pt reteta, Adriana! :floare: Sorina

Sorina

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Drob 03 April 2010 - 01:55 PM

Eu l-am facut de miel, dar o sa pun poze pe duminica ca sunt in calculatorul altuia acum!!
Doar ca eu nu am pus faina si numai 2 oua.

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,990
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Drob 03 April 2010 - 04:38 PM

Noi suntem cu varianta traditionala cu drobul invelit in prapur si cu trei patru oua fierte ascunse-n 'transul.

Fata de reteta mamei Adrianei, noi punem frunze verzi de ceapa si usturoi, leurda si pentru ca am invatat de la sasii din Marginime: cherpăr (Anul trecut nu stiam care e corespondentul academic. Deriva din nemtescul Kerbel si e mult mai cunoscut ca si hasmatuchi: Anthriscus cerefolium (syn.Anthriscus silvestris) - asmaţuchi, hasmaţuchi, asmaţúchi, asmăţúi, haşmaciúcă)
In zona noastra, patrunjelul este invitat si el cu drag in drob insa mararului i se arata civilizat usa si i ia locul triumfator leusteanul.
In zona noastra a Imperiuului austro-strungar :D nu se concepe sarbatoare pascala si mancare de miel, fie bors, fie drob, fara aroma intensa a leusteanului .
Avand in vedere ca e vorba de fiertura de maruntaie si in plus de animal tanar,(atentie maxima suferinzii de hiepruricemie - guta :excl: ) prima apa de la fiert se arunca si se continua fierberea in apa proaspata ce de la o vreme clocoteste prevazator pe ochiul vecin al aragazului.
Multa vorbarie, putine fotografie =))
Before and after:
.
Imagine atasata
.
Imagine atasata
.

Edit:
Au fost de fapt trei tavi si trei droburi, caci avem si parinti si socrii :pupic:
Atata ca nu se incadrau bine in fotografie.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,990
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Drob 03 April 2010 - 04:42 PM

Si imi permit sa-i dau cuvantului si gurului :notworthy: bucatariei traditionale romanesti - R. A. Roman:
DROB DE MIEL

Amintire milenarã a Pastelui Ortodox, numit pe alocuri plãcintã de cighir, drobul este strofa a patra, cea care se recitã dupã incantatia anafurii, clinchetul usor al ouãlelor ciocnite si fosnetul pascãi. Carnea mãtãsoasã a mãruntaielor, voalul incinerat al prapurelui, totul celebreazã.
Recuzita:
• 1 kg mãruntaie miel – ficat, inima, plãmâni, rinichi, splina
• 200 g ceapã uscatã
• 3 legãturi ceapã verde
• 100 ml untdelemn
• 2 ouã mari
• sare, piper
• 1 prapur miel
• 50 g unt
Sus cortina!:
• Se spalã prapurul, se lasã în apa rece
• Se spalã mãruntaiele în câteva ape, se opãresc scurt într-o apã clocotitã care se dã la câine (sã fie Pasti la toti)
• Se fierb în apã cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot; se scot
• Dacã s-au rãcit, se toacã din cutit, mãrunt, de parcã ai vrea sã le faci zaruri de table (unii le toacã prin masinã – dar iese pateu, nu drob)
• (Acum, bunicile noastre încingeau bine o grãsime – sã zicem untdelemn, desi tare mã tem cã era o galbenã unturã de gãinã sau gâscã – si, la foc iute si necrutãtor, rumeneau câteva minute bucãtelele de drob, sã capete coajã si gust bun de prãjealã, singure, fãrã ceapã, sfânta gurã sã trãiascã aventura descoperirii fiecãrui gust în parte... Dar asta azi e o obsesie desuetã si, într-un fel, facultativã, deci puneti-o în paranteze, cum am fãcut si eu)
• Ceapa, si uscatã si verde, se toacã mãruntel, cã ea e partea udã-fragedã a povestii noastre :=))
• Jumãtate din ceapã se pune în grãsime la prãjit
• Când s-a muiat si s-a strãvezit putin, se adaugã tocãtura, sã sfârâie încã 5 minute; apoi se ia prãjeala de pe foc, se scurge bine de grãsime si se rãceste
• Ouãle se bat cu sare si piper
• Se amestecã, e deja actul trei, tocãtura, ceapa rãmasã si ouãle
• Prapurul se scurge de apã, se întinde dantela-i cu delicatete si se umple cu amestecãtura de mai sus
Finalul (în trei variante):
A • Se unge cât de bine cu unt o tavã adâncutã de cozonac, se potriveste
drobul în forma asta si se dã la cuptor, la foc foarte mic, pânã se
rumeneste bine (maroniu deschis)
B • Se turteste drobul, rotunjit ca o ... turtã, printr-o clisã fãcutã din 2 ouã si 2 linguri de fãinã, si se pune la prãjit în grãsime încinsã, pânã se rumeneste; se mai pune si în cuptor, vreo 15-20 minute, la foc minuscul,
sã se lege – usuce – pãtrundã
C • Tava de cozonac se unge cu unt, se presarã din gros cu pesmet; drobul si el se presarã cât de des cu pesmet; se pune în tavã si se dã la cuptor
Un spectacol cu trei finaluri? Nici Brecht n-ar fi cerut mai mult. Ceremonia solarã a renasterii, a împrimãvãrãrii si a jertfei mielului e mai veche cu câteva
mii de ani decât crestinismul. Atâta istorie, atâtea civilizatii au trecut pe lângã simbolul acesta fãrã sã-i atingã cu nimic simplitatea, încât mielul pare un mesaj
universal, din partea tuturor, summerieni, copti, hititi, islamici, esenieni, crestini, iudaici, babilonieni.
Nu e ciudat cã, de vreo cinci dacã nu sapte mii de ani încoace, lumile si credintele se schimbã, trec prin toate convulsiile, se ucid între ele si înãuntrul lor, promit în zeci de feluri nemurirea dar au, toate, o constantã, modestã, ce-i drept, mielul?
Eu nu pot sã-i adaug, din lumea mea pluririt crestinã, – întrucât sunt deopotrivã ortodox si greco-catolic – din obiceiurile si bunurile acestui final de mileniu, decât un pahar rece de Pelin de mai de Vrancea.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Userul este online   stella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,433
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Drob 03 April 2010 - 05:40 PM

Bravo shefoo, arata super.
eu facui cu carne de miel tocata amestecata cu ficatei de pui, muult marar :) .. ceapa verde si usturoi verde, leurda si patrunjel.
facui si unul cu ciuperci ( de fapt 2 mai mici) pentru vegani.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Drob 04 April 2010 - 01:55 AM

Hristos a Inviat!

Eu am facut fara ficatei de pui, dar cu marar! Si al meu e mult mai bronzat!

• Site Admin
  • Icon

Postat on Drob 04 April 2010 - 02:00 AM

Of, mi-ai adus aminte ca mi-a murit leusteanul :(
Cindva demult il facea si mama cu prapur, dar habar n-am unde l-as gasi eu acum, desi sincer si asa e foarte bun :)

Useril este offline   Carmella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat on Drob 04 April 2010 - 11:41 AM

Permiteti inca o varianta? :D Cu specificatia ca drobului ii mai zice, cum ne spune si R.A. Roman (Dumnezeu sa-l odihneasca!) si cighir

In putine vorbe si mai multe poze, cele mai multe facute in anii trecuti: arunc in apa clocotita organele de la un miel si le las pina se string putin si-si schimba culoarea din singerie in albicioasa, aproximativ 15 minute inseamna asta.

Le toc pe toate cu cutitul bucatele mici si incep sa adaug
1. ceapa uscata

Imagine atasata

Ceapa verde si usturoi verde, ambele cu frunzele verzi cu tot, cite o legatura din fiecare. Anul asta am gasit si leurda si am pus si citeva frunze :)

Imagine atasata

Marar- foarte mult, sa zicem vreo 2-3 legaturi mari, patrunjel si leustean cite o legatura

Imagine atasata

Asta e cam tremurata dar sa va faceti o idee ce morman de verdeturi pun in drob si cam ce aroma e acolo :D

Imagine atasata

Se amesteca apoi totul cu 4-5 oua si vreo 2-3 linguri de smintina grasa, sare si piper si poate putina boia iute

Imagine atasata

Il pun in tava pe hirtie de copt si doar il acopar din colt in colt cu prapurul

Imagine atasata

Dupa coacere

Imagine atasata

Si o poza cu cel facut pentru Pastele acesta, inca era cald, grasimea era topita.

Imagine atasata

A fost un prapur foarte gras, s-a scurs multa grasime in tava dar l-am lasat pina s-a racit bine si drobul a absorbit toata grasimea aia care mirosea divin (stiu ca unora li se intoarce fierea pe dos la gindul mirosului de miel dar eu il ador). Lasatul la racit e util si pentru ca altfel se farimiteaza rau cind il scoti din tava.

Si scos din tava dupa ce l-am taiat patratele de o portie

Imagine atasata

Useril este offline   Nico Icon

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat on Drob 04 April 2010 - 11:58 AM

Superbe droburi,o adevarata parada :floare:
Indiferent din ce carne sunt facute cu atatea ierburi parfumate imposibil sa nu iasa bun!
La fel fac si eu ca voi,altadata mai scapam vreo doua ciupercute si intotdeauna hatmatuchi... :)
Cand cumparam mielul din piata ma uitam sa aibe intotdeauna prapurele si maruntaiele,cand nu era, faceam in tava de cozo
Mama mea ,insa, facea o foaie de taitei , subtire ca foita de tigara ,o intindea la rotund , rustic, iar pe mijloc punea compozitia care era atat cat trebuie de umeda, aduna marginile catre mijloc , neacoperind toata carnea,ungea bine cu galbenus iar cand muscai ...era crocant exteriorul,ah...o nebunie!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Drob 04 April 2010 - 12:09 PM

Carmella , jos cu clopu'

Useril este offline   raluca elena Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,018

Postat on Drob 04 April 2010 - 07:40 PM

:D mai primiti o reteta?

Eu tin organele in apa de dimineata, le fierb abia seara, si le schimba apa de citeva ori. Praporul il tin la hidratat cam tot atita timp, dar separat.

Imagine atasata

Organele le fierb cu putina sare, fara alte legume. Le toc din cutit, de data asta nitel mai mari :P. Tura asta am facut din organele d ela 2 miei, unul mai mare, altutl mititel, le-am amestecat cu 2 legaturi de ceapa verde + partea verde de la alet 3 legaturi, 2 legaturi de patrunjel, 2 legaturi de marar si 10 oua.

Vasul termorezistent il ung cu ulei, intind praporul, pun umplutura si apoi il invelesc.

Imagine atasata

In cuptorul bine incins, are nevoie de cca 30 min, sau pina se rumeneste:

Imagine atasata

Si o feliuta:

Imagine atasata

raluca elena

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Drob 04 April 2010 - 07:59 PM

wow Ralu. Felicitari.
mai ati pus aici drob unu si unu...arata superb toate, imi inchipui gustul ce mununatie este.

• Site Admin
  • Icon

Postat on Drob 04 April 2010 - 10:42 PM

Ce subiect frumos a iesit, cu droburi unul mai bun ca celalalt. Va multumesc.

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa