M-am gindit ca poate vrea cineva sa le includa intr-un meniu special de Paste, garantez efectul de WOW
Ideea este ca se fac (in original) cite 5 feluri de sarmale cu diverse ingrediente, fiecare in felul ei, apoi se unesc aceste 5 intr-o frunza mare de varza si se fierb asa. Rezulta un efect combinat de gust, aspect, noutate etc, pe care daca aveti grija la invitati acestia o vor aprecia
Ingredientele in reteta originala erau asa: porc, pui, miel, vita si ciuperci.
Eu le-am facut de un Paste, unde era plin de miel in toate preparatele, asa ca am facut cuiburi de 4, doar porc, pui, ciuperci si vita. Compozitiile le-am facut si dupa ceva indicatii gasite in carte, dar si dupa inspiratia de moment si gusturile traditionale din familie.
Umplutura de porc a fost facuta exact ca sarmalele normale, carne tocata, orez, ceapa, putin bulion, condimente:

Apoi compozitia de pui, facuta din piept de pui tocat cu cutitul, ardei gras rosu dat pe razatoarea mare, patrunjel.

Compozitia de vita, facut din carne de vita tocata, iaurt gras si menta.

Compozitia de ciuperi a fost mai greu de manevrat, devenind foarte suculenta la un moment dat. Am pus in ea (se vede si in poza), ciuperci tocate cu cutitul, morcov dat pe razatoare, verdeturi si la final un ou.

Toate compozitiile gata pregatite, numa bune de bagat in foi

Se fac sarmale cu fiecare umplutura si le pui separat ca sa nu le incurci intre ele

Ma rog, aproape toate, se vede ca pe cele de ciuperci le-am facut exact cind le bagam pe toate in foaia cea mare ca erau cam greu de tinut mai mult timp
deci se baga cite una din fiecare tip intr-o frunza mai mare, si se formeaza o noua sarma

Care cuiburi apoi se pun (musai

Eu le tin intre 3 si 5 ore la cuptor, in genul asta de oala nu se ard niciodata, sint doar asa cum trebuie sa fie sarmalele, adica "se topesc in gura"

Sau daca cineva le prefera "portrait", avem si modelul asta

Sectiuni astept de la voi

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla