Cuiburi de sarmale

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuiburi de sarmale

Userul este online   Carmella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat on Cuiburi de sarmale 29 March 2010 - 11:49 PM

Nu am poze foarte multe din timpul prepararii acestor sarmale, dar fiind totusi suficient de masochista ca sa pastrez citeva "amintiri" din timpul creatiei, mai mult ca sa nu mai imi vina sa ma mai apuc vreodata, m-am hotarit sa pun reteta de "cuiburi", o reteta gasita ca descriere sumara pe un site apoi fundamentata teoretic in cartea lui Radu Anton Roman, Bucate, Vinuri si obiceiuri romanesti. Cine vrea reteta originala o poate gasi, deci, in acea carte.
M-am gindit ca poate vrea cineva sa le includa intr-un meniu special de Paste, garantez efectul de WOW :D

Ideea este ca se fac (in original) cite 5 feluri de sarmale cu diverse ingrediente, fiecare in felul ei, apoi se unesc aceste 5 intr-o frunza mare de varza si se fierb asa. Rezulta un efect combinat de gust, aspect, noutate etc, pe care daca aveti grija la invitati acestia o vor aprecia :)
Ingredientele in reteta originala erau asa: porc, pui, miel, vita si ciuperci.

Eu le-am facut de un Paste, unde era plin de miel in toate preparatele, asa ca am facut cuiburi de 4, doar porc, pui, ciuperci si vita. Compozitiile le-am facut si dupa ceva indicatii gasite in carte, dar si dupa inspiratia de moment si gusturile traditionale din familie.

Umplutura de porc a fost facuta exact ca sarmalele normale, carne tocata, orez, ceapa, putin bulion, condimente:

Imagine atasata

Apoi compozitia de pui, facuta din piept de pui tocat cu cutitul, ardei gras rosu dat pe razatoarea mare, patrunjel.

Imagine atasata

Compozitia de vita, facut din carne de vita tocata, iaurt gras si menta.

Imagine atasata

Compozitia de ciuperi a fost mai greu de manevrat, devenind foarte suculenta la un moment dat. Am pus in ea (se vede si in poza), ciuperci tocate cu cutitul, morcov dat pe razatoare, verdeturi si la final un ou.

Imagine atasata

Toate compozitiile gata pregatite, numa bune de bagat in foi

Imagine atasata

Se fac sarmale cu fiecare umplutura si le pui separat ca sa nu le incurci intre ele

Imagine atasata

Ma rog, aproape toate, se vede ca pe cele de ciuperci le-am facut exact cind le bagam pe toate in foaia cea mare ca erau cam greu de tinut mai mult timp

deci se baga cite una din fiecare tip intr-o frunza mai mare, si se formeaza o noua sarma

Imagine atasata

Care cuiburi apoi se pun (musai ;) ) intr-o oala de lut, se acopera cu apa amestecata cu putin bulion si se baga la fiert in cuptor, la foc mic, citeva ore

Imagine atasata

Eu le tin intre 3 si 5 ore la cuptor, in genul asta de oala nu se ard niciodata, sint doar asa cum trebuie sa fie sarmalele, adica "se topesc in gura"

Imagine atasata

Sau daca cineva le prefera "portrait", avem si modelul asta :D

Imagine atasata

Sectiuni astept de la voi :)

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 788
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat on Cuiburi de sarmale 29 March 2010 - 11:53 PM

:appl: Te felicit pentru rabdare :appl:
Cu o sectiune poate or veni celelalte fete ca eu n-am curaj sa ma apuc de asa ceva degraba. Insa de bune, trebuie sa fie extraordinare ;)
Inca o data, felicitari!!!
Signature Seperator image

Imagine postata Imagine postata

Useril este offline   Ramo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat on Cuiburi de sarmale 29 March 2010 - 11:53 PM

foarte interesante cuiburile tale Carmella, eu credeam ca ai descoperit o metoda de a face sarmale fara sa le mai impachetezi :tongue3: Noroc ca is vecina cu mami :)

Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 788
  • LocationBucuresti

Postat on Cuiburi de sarmale 29 March 2010 - 11:59 PM

Vezi postareaRamo, la 29 March 2010 - 09:53 PM, a spus:

foarte interesante cuiburile tale Carmella, eu credeam ca ai descoperit o metoda de a face sarmale fara sa le mai impachetezi :tongue3: Noroc ca is vecina cu mami :)

Ramo, vezi ca are Maya o reteta de sarmale fara impachetare.. sarmale sparte parca le zice. Poate ne da ea mai multe detalii..
Carmella, scuze de off :D

Imagine postata Imagine postata

Useril este offline   Misha Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 344
  • Locationtimisoara

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 12:26 AM

CARMELLA draga sincere felicitari pt prestarea acestei retete
de multa vreme incerc sa ma urnesc si sa fac aceste cuiburi dar inca nam reusit
poate ca acuma,vazandule la tine moi ambitiona si eu!!!!
nam ce zice altceva decat felicitari si ca mor de :drool:

Imagine postataImagine postata

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,467
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 12:35 AM

Carmella,chiar voiam sa strig la off topic:''unde-i Carmella??!'''minunata reteta si prezentare draga mea.... :hug: :-* :boohoo:.. S-a notat... :read2:

Sincer vazusem ceva la protv acu' cativa ani(vreo 10) unde Calin calinescu a adus o craticioara cu o sarma(sarmaloaie)si cand a disfacut-o o ieshat' 8 sarmaluti' din ea...deatunci am memorat ideea dar nu am pus nicodata in practica.. cre' ca ar fi timpul....multumesc,ca mi-ai amintit draga mea... :lovestory:

Userul este online   stella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,433
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 12:37 AM

Wow, felicitari. o verisoara de-a mea, bucatareasa de meserie, le facea cat unghia de mici, sarmalute de-o inghitzitura, si cuibul avea cate 10-12 sarmalutze. eu care-s cu 2 maini stangi cand e vorba de "rulat" sarmale , raman muta de admiratie cand vad asemenea "virtuozitati" . artata admirabil si umpluturile si sarmalele....interesanta umplutura ciupercoasa...brava Carmella :occasion14:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 12:38 AM

Multam! :floare:
Geany, sint pe-aici chiar daca nu dau multe semne :-* Sper sa am timp sa rasfoiesc si eu pe indelete forumul sa vad ce ati mai facut bun si sa imi fac si eu meniul de Paste :)

Useril este offline   Luanda Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 122
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 03:35 AM

Eu carne nu mai manac de cateva luni bune dar la sarmalele tale am balit. Felicitari pt rabdare!!

Useril este offline   Eataly Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 5,093
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 12:35 PM

Subscriu la tot ce au spus fetele.Sunt sarmalagioaica, deci le voi face dar cand oi avea musafiri.Carmela, dispari, nu te vede omul cu lunile si cand revii ne lasi masca! :floare:

Useril este offline   sorinadaniela Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 1,942
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat on Cuiburi de sarmale 30 March 2010 - 10:11 PM

Waw... sunt perfect constienta ca eu asa ceva nu am sa mananc niciodata, pt ca nu sunt capabila sa fac sarmale :iamwithstupid: ... doar daca am noroc sa mi le faca altcineva... Felicitari! :appl: Sorina

Sorina

Userul este online   zerda Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,241
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat on Cuiburi de sarmale 31 March 2010 - 04:54 PM

Eu imi pusesem o data in cap sa fac sarmale rulate in varza, in foi de vita, in foaie de hrean, in frunza de tei, si in frunza de capsuni, tot la Radu Anton Roman vazusem la o emisiune! Dar nu prea stiu unde sa le gasesc pe toate ...

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Cuiburi de sarmale 31 March 2010 - 05:23 PM

Mai intii trebuie sa zic ce amuzata am fost de "acilea te loghezi - baga numele si parola" :lol: Nu ma mai logasem de mult de pe calculatorul pe care sint acum si a aparut mesajul nou.

Vad ca din ce in ce se string mai multe provocari, mai multe sarmale in cuib, mai multe feluri de frunze, toate suna interesant. Si, desi am zis ca nu le mai fac prea curind, parca vad ca le execut chiar de Pastele asta. Am varza pina acum, foi de vita se gasesc, de hrean cred ca da, capsuni si tei cred ca nu inca, dar se poate improviza cu altceva. Soacra mea face in stevie si ies foarte bune :)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Cuiburi de sarmale 31 March 2010 - 06:26 PM

Sper ca-mi permiti..., daca nu trebuie sterse:( Si eu am facut in foi de stevie sunt delicioase:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Useril este offline   nane Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat on Cuiburi de sarmale 31 March 2010 - 07:43 PM

Aoleeu! ce bine arata toate, ce frumoase sunt si in foi de stevie . Felicitari fetelor ! Parca simt si mirosul :D , de unde aveti voi asa o varza fina si frumoasa? eu fac niste sarmale badarane ca nu gasesc varza ca la noi , si ma chinui , mai nou le fac in varza creatza imi pare totusi mai usor de lucrat decat cea alba la care nu pot sa-i desfac frunzele .

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Cuiburi de sarmale 01 April 2010 - 01:19 AM

Zerda, cum sa nu permit?!? Chiar iti multumesc pentru contributie :floare: arata foarte bine sarmalele tale. Vad din poze ca merg impachetate (rulate, invirtite, impletite, am auzit toate variantele :lol: ) in toata frunza de stevie, chiar ma gindeam cum s-o proceda, ca nu am participat niciodata atunci cind le facea soacra-mea.

Nane, eu fac sarmale cam de 2 ori pe an, de Paste si de Craciun. Eu chiar nu sint fan, dar si mama si soacra imi opresc mereu varza "de sarmale" din varza pusa de ele la murat. Varza de sarmale inseamna verze de-alea cu foi mari, subtiri, transparente, fara multe nervuri, usor de minuit si din care ar iesi niste sarmale de nota 10, dar pe care eu o maninc facuta salata cu ulei si putin piper ca asa imi place mai mult ca sarmalele :blush: Ma intreaba dup-aia "cum au iesit sarmalele?", zic "pai n-am facut sarmale, am mincat-o asa" si incep sa se caineze "pai eu ti-am dat varza de-aia buna, of, of", na, daca nu ma intreaba "ce fel de varza iti trebuie?", eu ce sa le fac :tongue3:
Daca te uiti atent si in pozele mele au foile alea niste cotoare... probabil atunci am luat varza din piata, ca ma renegasera mamele :)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Cuiburi de sarmale 01 April 2010 - 03:06 AM

Este destul de simplu,eu pun foile de stevie in apa clocotita, dar nu le fierb,sting imediat focul, dupa aia le pun strecuratoare ca n-am rabdare, ma ard si injur, si sunt numai bune de manevrat, ai vazut ca foile nu sunt cu mult mai mari de palma mea!! le rulezi si indesi capetele!!

Si eu mananc cotoarele alea, :thumleft: pana se fac sarmalele deja nu mai e loc!!

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa