Supa din coada de bou

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa din coada de bou Ochsenschwanzsuppe

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 26 March 2010 - 06:39 PM

La dorinta domnului Shef-segnor Paparotti,aduc supa din coada de bou!




  • 700 g coada de bou
  • 500 ml bulion de rosii
  • 2 cepe
  • 4 morcoviori
  • 1 bucata de telina
  • 1 legatura patrunjel tînar cu radacina
  • 3 l apa fierbinte
  • 1 lingurita faina
  • piper
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 foaie de dafin (fac.)




Imagine atasata


Spalam bucatile de coada, le stergem cu servet de hîrtie si le punem în ulei la prajit pe ambele parti.


Imagine atasata


Cînd sînt prajite,


Imagine atasata


presaram lingurita de faina, amestecam si lasam 1 minut la prajit.


Imagine atasata


adaugam legumele curatate, spalate si tocate.


Imagine atasata


Le lasam putin la prajit.


Imagine atasata


Adaugam apa fierbinte si legatura de patrunjel tinerel cu tot cu radacina
(spalam foarte bine)Condimentam cu sare si piper.
Se pot pune boabe de piper.


Imagine atasata


Lasam sa fiarba timp de o ora la foc potrivit/domol, chiar o ora jumatate-cu capac.
Turnam bulionul. Amestecam si mai lasam înca ora la fiert cu capac, la foc domol
(carnea trebuie sa se desprinda de pe coada)


Imagine atasata


Cînd e fiarta, curatam carnea de pe os si o adaugam înapoi în supa.
Degustam, daca e nevoie condimentam si mai lasam un clocot scurt de 1-2 minute.


Imagine atasata


Se poate servi cu un mot de smîntîna, daca doriti.
Mie mi-o place fara.


Imagine atasata





Varianta asta este cea mai simpla, mai taraneasca.
Eu o ador asa! Am încercat sa o mai adaug si cartofi sau altadata o mîna de orez... si altadata fasole verde. Greseli,greseli,greseli. Supa asta nu mai este Ochsenschwanzsuppe, daca se adauga alte legumaraie.
Nu renunt niciodata la lingurita de faina! Si folosesc doar bucati mari din coada. Cele subtiri nu sînt bune la supa asta,ca nu au carne.În schimb sînt super la zeama de mititei .
Datorita timpului lung de fierbere, legumele se taie mai grob.
Carnea o desprind de pe coada cu doua furculite.

Este supa/ciorba mea preferata!

Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,541
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Supa din coada de bou 26 March 2010 - 07:44 PM

Arata f. invitanta supa ta din coada de bou,nu am mancat niciodata,cred ca o s-o comit...Sefului o sa-i placa la nebunie,i-ai servit-o si cadou de ziua lui ^_^

#3

Useril este offline   MariaSan Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Supa din coada de bou 26 March 2010 - 08:20 PM

Maya, fuarte faina supa! Si eu o fac la fel, mai putin partea cu faina, adica eu nu pun faina, ma feresc cat pot sa prajesc faina - idee fixa :rolleyes: ce sa-i faci.

Ah, si eu fierb coada asta separat cam 2 ore - 2 ore jumate. Am nevoie pentru ca nu se moaia carnea mai repede. dar e o supa foare foarte buna. Pur si simplu delicioasa. O fac rar pentru ca imi ia trei ore cel putin si nu prea am timp.

#4

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,589
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Supa din coada de bou 26 March 2010 - 09:21 PM

Mac sa caut bou.
Cozi mai gasesc,da cu boul o sa fie mai greu.
Daca gasesesc de vaca e la fel de buna ?
E mai subtire ?

Zau ca nu stiu.
Luni ma duc la macelarie.
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5

Useril este offline   mariette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09



Postat on Supa din coada de bou 26 March 2010 - 10:45 PM

Coada de bou?...nu cred ca am de unde!?...dar cu carne de vita nu ar merge?

#6

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo



Postat on Supa din coada de bou 27 March 2010 - 04:53 AM

Multumesc mult Maya, pentru frumosul cadou pe care mi / ni l-ai facut :floare:
Reteta, mancarea si fotografiile tale sunt epice! :appl: :notworthy:
(ai devenit un pic ... monotona si previzibila :icon_twisted: =)) prin perfectiune)

Stiam reteta ta si cele de pe net. Eu m-am abatut un pic de la ea, nu foarte mult, in functie de gusturile familiei. Dupa ce am prajit foarte bine bucatile uscate si pudrate cu faina am scapat in grasimea incinsa o lingurita de fructe de chimen si o jumatate de lingurita de boabe de piper alb abia sparte si le-am lasat sa sfaraie 30 de secunde inainte de a turna apa.
.
Imagine atasata
.

Caramelul de pe fundul oalei se transforma cand turnam apa in culoarea aceea ce bate de la distanta colorantii si aditivii supelor din plic. (Prima mea experienta cu Ochsenschwanzsuppe din 1985 a fost din plic, acasa la o buna prietena sasoaica din Vurpar / Burgberg. De atunci tot incerc sa repet experienta gustativa.)
Acesta - culoarea autentica - a fost si motivul pentru care nu am pus (de data aceasta bulionul din rosii). In capsula pentru ceai imersata in oala mai aveam o frunza de dafin rupta bucatele, doua boabe de enibahar sparte in jumatate, si frunze de telina uscate mototolite sa incapa - in lipsa momentana a patrunjelului.
Sarea se pune de la inceput - invers ca la friptura - pentru a extrage din carne sucurile, implicit gustul si aroma si a le dizolva in supa.
Trei ore am lasat la fiert la foc mic. Lasa-i sa li se faca foame ca lumea! :icon_twisted:
Din acest motiv nu am pus leguma la fiert sau calit de la inceput - noua ne plac intregi, nu tocate si mai al dente - decat in ultimele 40 de minute.
4 morcovi, o felie de telina, un pastarnac, o ceapa rosie intreaga. Dupa mine, ceapa prajita "tocaneşte" gustul si ecraneaza intr-o oarecare masura aroma vitei cu os.
Merge de minune la modul ardelenesc-sasesc si cu tarhon de la borcan - dar nu exagerat - si cu un ardei iute murat langa farfurie.
Deasemenea, nu am dezosat carnea. Noi, in familie, bucatiile de os le servim primele, fierbinti si presarate cu un praf de sare. Roadem la ele pana suntem manjiti de la o ureche la celalta. Apoi ne delectam cu zupa. Carnea moale si zgarciurile gelatinoase nu au echivalent in excelenta gustativa decat poate oasele cu maduva aburinda, coapte la cuptor.
.
Imagine atasata
.

Bobocii cu care am ornat sunt de leurda. V-am spus. Nu aveam patrujel verde.

@Piscotel & Mariette

Nu va lipsiti de experienta supei daca nu gasiti coada. (La noi se sacrifica animalele luni la macelarii asa ca ma prezint marti dimineata devreme sau luni seara)Se pot inlocui cu piept de vita mai slab si musai cu os.
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7

Useril este offline   pansy Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti



Postat on Supa din coada de bou 27 March 2010 - 07:38 AM

pare grozava supa asta.mie mi se pare insa prea lung timpul de fierbere a legumelor.la sfarsitul gatirii nu mai ramane nici mama vitaminelor in ele.asa ca eu le-as adauga cu 20 minute inainte de final.dar la oala cu presiune credeti ca n-ar iesi la fel de buna,dar s-ar scurta considerabil timpul ?
Signature Seperator image

culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#8

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 27 March 2010 - 01:25 PM

Vezi postareaGeany, la 26 March 2010 - 04:44 PM, a spus:

Arata f. invitanta supa ta din coada de bou,nu am mancat niciodata,cred ca o s-o comit...Sefului o sa-i placa la nebunie,i-ai servit-o si cadou de ziua lui ^_^

Pentru papila mea,este supa perfecta!Shefului sa-i fie de bine! :floare:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 27 March 2010 - 01:27 PM

Vezi postareaPisoi, la 26 March 2010 - 05:20 PM, a spus:

Maya, fuarte faina supa! Si eu o fac la fel, mai putin partea cu faina, adica eu nu pun faina, ma feresc cat pot sa prajesc faina - idee fixa :rolleyes: ce sa-i faci.

Ah, si eu fierb coada asta separat cam 2 ore - 2 ore jumate. Am nevoie pentru ca nu se moaia carnea mai repede. dar e o supa foare foarte buna. Pur si simplu delicioasa. O fac rar pentru ca imi ia trei ore cel putin si nu prea am timp.

Stiu cum e cu ideile fixe,ca si eu am.
Ce nu înteleg,de ce fierbi separat...sau nu înteleg cum separat?Asa e,supa asta ia mult timp,dar aasta e secretul.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 27 March 2010 - 01:31 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 March 2010 - 01:53 AM, a spus:

Multumesc mult Maya, pentru frumosul cadou pe care mi / ni l-ai facut :floare:
Reteta, mancarea si fotografiile tale sunt epice! :appl: :notworthy:
(ai devenit un pic ... monotona si previzibila :icon_twisted: =)) prin perfectiune)

Stiam reteta ta si cele de pe net. Eu m-am abatut un pic de la ea, nu foarte mult, in functie de gusturile familiei. Dupa ce am prajit foarte bine bucatile uscate si pudrate cu faina am scapat in grasimea incinsa o lingurita de fructe de chimen si o jumatate de lingurita de boabe de piper alb abia sparte si le-am lasat sa sfaraie 30 de secunde inainte de a turna apa.

Caramelul de pe fundul oalei se transforma cand turnam apa in culoarea aceea ce bate de la distanta colorantii si aditivii supelor din plic. (Prima mea experienta cu Ochsenschwanzsuppe din 1985 a fost din plic, acasa la o buna prietena sasoaica din Vurpar / Burgberg. De atunci tot incerc sa repet experienta gustativa.)
Acesta - culoarea autentica - a fost si motivul pentru care nu am pus (de data aceasta bulionul din rosii). In capsula pentru ceai imersata in oala mai aveam o frunza de dafin rupta bucatele, doua boabe de enibahar sparte in jumatate, si frunze de telina uscate mototolite sa incapa - in lipsa momentana a patrunjelului.
Sarea se pune de la inceput - invers ca la friptura - pentru a extrage din carne sucurile, implicit gustul si aroma si a le dizolva in supa.
Trei ore am lasat la fiert la foc mic. Lasa-i sa li se faca foame ca lumea! :icon_twisted:
Din acest motiv nu am pus leguma la fiert sau calit de la inceput - noua ne plac intregi, nu tocate si mai al dente - decat in ultimele 40 de minute.
4 morcovi, o felie de telina, un pastarnac, o ceapa rosie intreaga. Dupa mine, ceapa prajita "tocaneşte" gustul si ecraneaza intr-o oarecare masura aroma vitei cu os.
Merge de minune la modul ardelenesc-sasesc si cu tarhon de la borcan - dar nu exagerat - si cu un ardei iute murat langa farfurie.
Deasemenea, nu am dezosat carnea. Noi, in familie, bucatiile de os le servim primele, fierbinti si presarate cu un praf de sare. Roadem la ele pana suntem manjiti de la o ureche la celalta. Apoi ne delectam cu zupa. Carnea moale si zgarciurile gelatinoase nu au echivalent in excelenta gustativa decat poate oasele cu maduva aburinda, coapte la cuptor.

Bobocii cu care am ornat sunt de leurda. V-am spus. Nu aveam patrujel verde.

@Piscotel & Mariette

Nu va lipsiti de experienta supei daca nu gasiti coada. (La noi se sacrifica animalele luni la macelarii asa ca ma prezint marti dimineata devreme sau luni seara)Se pot inlocui cu piept de vita mai slab si musai cu os.

Shefu,îmi place decoratia!Foaaaaarte frumoasa!Noua nu ne place aroma de chimen niciunde,doar daca e pe saleuri/saratele.
Si eu ador carnea aia de pe coda,si mai ales zgîrciurile =))
Am probat si eu supa asta în diverse variante,doar ca de fiecare data ajung la varianta clasica,care îmi convinge papila la maxim.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 27 March 2010 - 01:35 PM

Vezi postareapansy, la 27 March 2010 - 04:38 AM, a spus:

pare grozava supa asta.mie mi se pare insa prea lung timpul de fierbere a legumelor.la sfarsitul gatirii nu mai ramane nici mama vitaminelor in ele.asa ca eu le-as adauga cu 20 minute inainte de final.dar la oala cu presiune credeti ca n-ar iesi la fel de buna,dar s-ar scurta considerabil timpul ?

Eu tin foarte mult cont de fierberea legumelor.Aproape tot ce gatesc este de scurt timp,si mai orice e leguma, o ador crocantoasa,dar supa asta cum ziceam,doar asa ma convinge.Asa se face din batrîni.E adevarat ca nu tineau ei atunci cont de vitamine...dar asta este.

Pansy,manînci o portie de fructe în plus în ziua aia,si ai vitaminele necesare :)
Cît despre oala cu presiune,nu ma mai repet,ca apoi ziceti ca-s scortoasa.Eu v-am spus parerea mea despre supa asta.Dar aici este vorba de gust.Fiecare o face cum îi surîde papilei personale :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12

Useril este offline   Bunny Icon

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09



Postat on Supa din coada de bou 28 March 2010 - 12:41 AM

Maya, supa asta este delicioasa, am facut-o si eu mai demult, chiar cred ca e cazul sa o repet, ca ne-a placut tare mult. Si chiar daca se fierb mult carnea si legumele, gustul si textura sunt perfecte. De-a dreptul perfecte... :love7: (Asta pentru papilele noastre :) )
Signature Seperator image

Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#13

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 28 March 2010 - 01:49 AM

Vezi postareamariette, la 26 March 2010 - 07:45 PM, a spus:

Coada de bou?...nu cred ca am de unde!?...dar cu carne de vita nu ar merge?

Mariette,supa iese si cu carne de vita,si e buna...doar ca nu e supa din coada de bou.Carnea aia cu toate zgîrciurile si oase,da gustul tipic.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 28 March 2010 - 01:52 AM

Vezi postareaBunny, la 27 March 2010 - 09:41 PM, a spus:

Maya, supa asta este delicioasa, am facut-o si eu mai demult, chiar cred ca e cazul sa o repet, ca ne-a placut tare mult. Si chiar daca se fierb mult carnea si legumele, gustul si textura sunt perfecte. De-a dreptul perfecte... :love7: (Asta pentru papilele noastre :) )

Da,asa e si pentru papila mea,de fapt a noastra.Si Denisei îi place,dar Dan da orice prajitura pe supa asta :D.Desi,si eu ca pansy,sînt de acord ca vitaminele sînt pa,doar combinatia asta de fiertura face supa asta sa fie asa cum este.Vitaminele ni le putem lua din alta parte în ziua cu supa :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15

Useril este offline   MariaSan Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Supa din coada de bou 29 March 2010 - 02:33 PM

Vezi postareaMaya, la 27 March 2010 - 09:27 AM, a spus:

Stiu cum e cu ideile fixe,ca si eu am.
Ce nu înteleg,de ce fierbi separat...sau nu înteleg cum separat?Asa e,supa asta ia mult timp,dar aasta e secretul.



Maya, fierb carnea pentru doua ore-doua ore jumate singura, abia dupa aia pun zarzavaturile sa fiarba si ele.
Ma gandesc ca daca fierb zarzavaturile trei ore se alege praful de ele, se descompun prin supa.
Dar daca tu zici ca raman intregi... o sa incerc si eu.

Cu vitaminele merg pe aceeasi idee ca si tine, le luam din fructe si salate.

#16

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 29 March 2010 - 04:57 PM

Vezi postareaPisoi, la 29 March 2010 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 27 March 2010 - 09:27 AM, a spus:

Stiu cum e cu ideile fixe,ca si eu am.
Ce nu înteleg,de ce fierbi separat...sau nu înteleg cum separat?Asa e,supa asta ia mult timp,dar aasta e secretul.



Maya, fierb carnea pentru doua ore-doua ore jumate singura, abia dupa aia pun zarzavaturile sa fiarba si ele.
Ma gandesc ca daca fierb zarzavaturile trei ore se alege praful de ele, se descompun prin supa.
Dar daca tu zici ca raman intregi... o sa incerc si eu.

Cu vitaminele merg pe aceeasi idee ca si tine, le luam din fructe si salate.

Legumele neapart tocate grib,si focul lejer.Deci supa asta se fierbe înct,nu în clocote de alea cu bulbuci mari :D
Asa nu se descompun. :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,020
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Supa din coada de bou 07 April 2010 - 01:34 AM

Superbe pozele, ca de obicei! Si tare bine arata castronelul - mai ca-mi vine sa-nfig lingura in monitor! :drool:
Totusi (se putea??? :biggrin:) am o intrebare: de unde scot io coada de bou? Si cum se numeste-n nemteste? :scratch:

#18

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa din coada de bou 07 April 2010 - 03:15 AM

Ochsenschwanz.Gasesti la orice macelarie.Alege bucati mai groase cu mai multa carne.Vîrful cozii nu e bun pentru supa,ca e doar os/zgîrci ,foarte putina carne/sau deloc.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,020
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Supa din coada de bou 07 April 2010 - 06:51 AM

Vezi postareaMaya, la 07 April 2010 - 01:15 AM, a spus:

Ochsenschwanz.Gasesti la orice macelarie.Alege bucati mai groase cu mai multa carne.Vîrful cozii nu e bun pentru supa,ca e doar os/zgîrci ,foarte putina carne/sau deloc.


Sa traiti, am inteles! :thumleft:

#20

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,661
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Supa din coada de bou 11 April 2010 - 09:46 AM

E minunata coada asta, numai ca eu n-o gasesec totdeauna.
Eu faceam ciorba, numa' ca, carnea o opaream intai, apoi schimbam apa si o fierbeam.
Pentru mine a fost dragoste la prima degustare, carnea frageda, iar cu smantana...mmm!!! Bun bun bun!



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru