Majestatea Sa Anghinarea discutii si retete cu anghinare
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 25 March 2010 - 12:42 AM
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 26 March 2010 - 01:41 AM
Continui cu fotografiile de la curatarea anghinarii fara spini si cu o retata. am taiat tulpina, partea de la baza anghinarii, am dat jos cateva randuri de frunze de jur imprejur si i-am taiat varful

am scos frunzulitele din mijloc, si am curata puful

pus in apa rece cu lamaie stoarsa

am curatat tulpina

Cu anghinarea curatata, am facut o reteta pentru un aperitiv; e din revista "Subito pronto"
ingredientele pentru 4 persoane:
8 anghinari cu spini
1 lamaie
200 gr maioneza
160 gr crab in conserva (eu am folosit ton, crabul era plin de conservanti, coloranti, exaltatori de gust...)
1 lingura votca
3 picaturi de sos Tabasco (eu nu am avut si nu este in fotografie)
2 bucati dintr-un ardei rosu murat
20 gr capere
cateva fire de ceapa ciorii
2 linguri ulei
20 gr faina
4 linguri de sare
ingredientele mele
am pus in poza o anghinare cu spini doar ca sa fie toate ingredientele, dar am folosit cel curatat

Se pun la fiert 4 litri de apa cu sarea. se amesteca uleiul cu faina si se toarna in apa, eu peste partea asta am sarit, am fiert anghinarea doar in apa cu sare, nici nu stiu la ce foloseste faina si uleiul in apa...cand fierbe apa se introduce anghinare in oala, se fierb pana sunt moi dar nu foarte moi, cam 15 minute, pentru ca trebuiesc umpluti. cand intra furculita in ei sunt gata
dupa ce sunt fierti se scot din apa si se lasa cu capul in jos la scurs. se amesteca intr/o farfurie maioneza, votca, tabasco, jumatate din ceapa ciorii, tonul pisat cu furculita, cateva capere si tulpina anghinarii taiata cubulete mici.

am taiat putin frunzele externe pentru a face loc la umplutura

am umplut interiorul, am pus un pic de umplutura si printre frunzele externe, si am ornat cu felii de lamaie, capere, ceapa ciorii ramasa taiata cu foarfeca, si ardeiul murat taiat cubulete.
am lasat anghinarea prea putin timp la scurs si era un pic de apa printre frunza...deci trebuiesc lasate mai mult de 10 minute
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 26 March 2010 - 09:45 PM
Surprinzator de buna... chiar nu-mi venea sa cred dupa primul dezastru... Ca sa fiu sigura ca nu vor fi probleme, am prajit chiar bine anghinarea...
Bucuria mea cea mai mare e ca Mara a mai cerut o portie in plus... refuzand-o pe cea cu zucchine...
A fost un succes... am sa revin cu foto...
Din nou, va multumesc, fara voi cred ca le-as fi aruncat la gunoi... asta-i tristul adevar...
Va pupez! Sorina

Sorina
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 28 March 2010 - 04:02 PM
Imagini atasate
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 30 March 2010 - 11:38 AM
9Ramy9, la 28 March 2010 - 01:02 PM, a spus:
La reteta asta am dat-o eu in bara data trecuta... noroc cu cartofii, asa am avut si noi ce manca in seara aceea... mama ce ma mai ofticam... Sorina

Sorina
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 08 April 2010 - 07:48 PM

Postat on Majestatea Sa Anghinarea 09 April 2010 - 01:03 AM
yandira, la 08 April 2010 - 04:48 PM, a spus:
Yandira, nu am mancat niciodata asa...ai putea sa-mi spui te rog daca se simte gustul slaninei? la sfarsit raman mai uscati sau se formeaza un sosulet? ii pui cu coada in sus sau culcati? multumesc,
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 05 December 2011 - 03:52 PM

Anghinare umpluta, in suc de rosii.Reteta o am De la Antonella, normal.
Cea care mi-a dat reteta de chiftelute de ricotta si antipastul calabrez cu ardei si ton.
Umplutura e simpla: pesmet, ou, patrunjel si parmigiano.
Dupa ce se curata anghinarea se umple fiecare floare cu umplutura respectiva.
Asezati anghinarea in sucul de rosii pregatit inainte.

Lasati la fiert .Umplutura dupa ce a fiert, se aseamana la gust cu galustile din paine, gen knodel, canederli.Sosul devine cremos si consistent de la umplutura.O bunatate.
Postat on Majestatea Sa Anghinarea 05 December 2011 - 05:11 PM
Eataly, la 05 December 2011 - 01:52 PM, a spus:
Anghinare umpluta, in suc de rosii.Reteta o am De la Antonella, normal.
Cea care mi-a dat reteta de chiftelute de ricotta si antipastul calabrez cu ardei si ton.
Umplutura e simpla: pesmet, ou, patrunjel si parmigiano.
Dupa ce se curata anghinarea se umple fiecare floare cu umplutura respectiva.
Asezati anghinarea in sucul de rosii pregatit inainte.
Lasati la fiert .Umplutura dupa ce a fiert, se aseamana la gust cu galustile din paine, gen knodel, canederli.Sosul devine cremos si consistent de la umplutura.O bunatate.
Splendid !

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla