Reteta este versatila si prevede in primul rand varza calita(murata sau dulce),carne tocata condimentata dupa cum va plac sarmalutele,se pune in straturi la cuptor,restul e obtional.
Iata cum imi place mie(am pozat doar o parte din ingrediente,cele mai importante ca nu-mi incapeau toate-n poza)...

Deci o varza mare murata,carne tocata porc cu vita,cam 700 gr.,afumatura,piept de porc,condimentat(dar se poate si alte afumaturi),2 rosii,o ceapa,1morcov mic,1 lingura de bulion,suc de rosii,smantana,3 oua,condimente(condiment de sarmalute,paprica,boia dulce,piper,putin maghiran,cimbru uscat..)se mai poate pune orez dar eu nu am vrut..
Am facut o prajeala din cepa morcov si o lingura de bulion ,am amestecat-o cu carnea tocata,am pus 2 oua si condimente .

Am calit varza tocata marunt in ulei,la urma am adaugat piper negru proaspat rasnit

Am dispus in forma un strat de varza calit si unul de tocatura(taina(cum zice sefu'):valabil si la sarmalute,pe fundul vasului se pune o foaie de dafin si cateva bobite de piper

Am pus feliute de afumatura,feliute de rosii,suc de rosii si smantana pe care am amestecat-o cu un ou batut

Am continuat in straturi pana am terminat compozitia,asa arata gata de dat la cuptor,am presarat putin cimbru uscat si maghiran:

Si din ''profil:

Asa arata coapta,imi pare rau ca nu puteti simti ce parfum..cred ca am scos toti vecinii afara..

Si o sectiune,ardei iute,vin alb alea alea,stiti voi,mamaliguta sau paine neagra..

Si-am incalecat pe-o sa' si v-am zis povestea asa..

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla