Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza simpla si rapida

Useril este offline   yoyo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 836
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 12 March 2010 - 04:37 AM

Reteta am vazut-o pe un post de televiziune.
Imagine atasata

Ingrediente:

- aluat pentru tarta (pasta brisee)
- 1 piept pui (aprox. 500 gr)
- 1 ceapa potrivita (eu am folosit doua pentru ca erau mici)
- 1 ardei
- 1/3 ceasca Parmezan
- 2/3 ceasca Ricotta (eu am pus Feta)
- 2/3 ceasca Cedar (cascaval Gouda cazul meu)
- 100 ml smantana
- 2 oua
- sare, piper
- 1 lingura ulei

Imagine atasata

Pieptul de pui se taie felii nu foarte groase se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in tigaia in care se adaugase lingura de ulei. Se lasa sa se prajeasca putin pe fiecare parte si apoi se scoate pe farfurie, eu l-am taiat fasii mai inguste dupa racire.
Imagine atasata

In uleiul respectiv se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete.
Imagine atasata

Intr-un bol se va amesteca celelate ingrediente si anume branza Ricotta (feta in cazul meu), smantana, Parmezanul,branza Cedar (Gouda cazul meu), ouale batute putin si la sfarsit sare si piper dupa gust.

Pentru ca nu aveam aluat de tarta in casa si nici nu doream sa ies din casa am facut aluatul postat de Adriana aici My link care se face foarte repede fara sa mai asteptati sa stea la frigider. Imi place acest aluat pentru rapiditatea executarii si mai ales ca nu se usuca la coacere.

Acesta are urmatoarele ingrediente:

- 100 de gr de vin alb sec
- 80 de gr de ulei (de masline extravirgin)
- 300 de gr de faina de griu 00
- un strop de sare.

Mai intii se amesteca cele 2 lichide, apoi se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul se va desprinde de pe peretii vasului si va fi compact ca si cel din poza lui Adriana.
Imagine atasata

Intindeti in forma de tarta aluatul si apoi adaugati ceapa cu ardeiul, peste pieptul de pui prajit, iar ultimul rand va fi amestecul de branzeturi.
Imagine atasata

Se introduce in cuptorul preincalzit si se da la o temperatura de 180-200°C timp de 40 min.
Pofta buna! Imagine atasata

Userul este online   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,467
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 12 March 2010 - 10:44 AM

Arata tare ''invitanta'',trebuie neaparat s-o incerc si eu ca tare vreau si eu sa incerc aluatul asta al Adrianei,cu vin alb(eu vinul alb il folosesc foarte mult la aluaturi,le fragezeste)

Useril este offline   Ramo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 12 March 2010 - 11:07 AM

E tentanta tarta asta :P
Signature Seperator image

Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

Useril este offline   sorinadaniela Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 1,942
  • LocationVicenza (Italia)

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 12 March 2010 - 01:26 PM

Arata bine... felicitari! E buna si rece? Intreb pt ca am o idee... deja incep sa ma pregatesc pt ziua fetelor (mai, iunie). Noi in ultimul timp zilele de nastere le facem la padure, iarba verde, asa ca ma gandeam sa fac ceva tarte cu diverse umpluturi si sa le servim reci (temp ambientului) pana se face gratarul...
Daca nu merge rece, asta e ne orientam la altceva, si pe asta o mancam noi acasa singurei... :floare: Sorina

Sorina

Useril este offline   yoyo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 836
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 12 March 2010 - 01:58 PM

Geany aluatul se face foarte repede si merita sa-l incerci pentru are o textura buna si anume se topeste in gura :drool:.
Ramo sa vezi numai ce delicoasa e!
Sorinadaniela tarta aceasta si orice alt tip de tarta merge perfect ca aperitiv si chiar pusa la pachet. Eu fac tarta de exemplu si ca pachet pentru munca.Urmeaza in zilele urmatoare sa mai postez o tarta numai cu branza (nebunie si aceea). Cel mai bine merge dupa mine rece insa daca prefera cineva o poate incalzi usor la micro si tot la fel de delicoasa va fi.

Useril este offline   sorinadaniela Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 1,942
  • LocationVicenza (Italia)

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 12 March 2010 - 08:41 PM

Pai tocmai asta este idee, sa fie buna rece... bun atunci, am sa o incerc cat de curand...

Sorina

Useril este offline   elenyka Icon

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 30-March 10

Postat on Tarta cu piept de pui si trei feluri de branza 30 March 2010 - 05:20 PM

Stiu si eu reteta.
In varianta de la televizor, bucatarul a folosit aluat de placinta congelat din comert.
Asa am facut si eu, singura diferenta fiind ca am pus cam tot ce aveam ramasita de branza in frigider, telemea vaca, oaie, cascaval.
Este perfecta rece dar si calda.

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa