Ingrediente:
- aluat pentru tarta (pasta brisee)
- 1 piept pui (aprox. 500 gr)
- 1 ceapa potrivita (eu am folosit doua pentru ca erau mici)
- 1 ardei
- 1/3 ceasca Parmezan
- 2/3 ceasca Ricotta (eu am pus Feta)
- 2/3 ceasca Cedar (cascaval Gouda cazul meu)
- 100 ml smantana
- 2 oua
- sare, piper
- 1 lingura ulei

Pieptul de pui se taie felii nu foarte groase se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in tigaia in care se adaugase lingura de ulei. Se lasa sa se prajeasca putin pe fiecare parte si apoi se scoate pe farfurie, eu l-am taiat fasii mai inguste dupa racire.

In uleiul respectiv se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete.

Intr-un bol se va amesteca celelate ingrediente si anume branza Ricotta (feta in cazul meu), smantana, Parmezanul,branza Cedar (Gouda cazul meu), ouale batute putin si la sfarsit sare si piper dupa gust.
Pentru ca nu aveam aluat de tarta in casa si nici nu doream sa ies din casa am facut aluatul postat de Adriana aici My link care se face foarte repede fara sa mai asteptati sa stea la frigider. Imi place acest aluat pentru rapiditatea executarii si mai ales ca nu se usuca la coacere.
Acesta are urmatoarele ingrediente:
- 100 de gr de vin alb sec
- 80 de gr de ulei (de masline extravirgin)
- 300 de gr de faina de griu 00
- un strop de sare.
Mai intii se amesteca cele 2 lichide, apoi se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul se va desprinde de pe peretii vasului si va fi compact ca si cel din poza lui Adriana.

Intindeti in forma de tarta aluatul si apoi adaugati ceapa cu ardeiul, peste pieptul de pui prajit, iar ultimul rand va fi amestecul de branzeturi.

Se introduce in cuptorul preincalzit si se da la o temperatura de 180-200°C timp de 40 min.
Pofta buna!

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla