Sfinti

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfinti

#1

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,508
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sfinti 09 March 2010 - 03:42 PM

Buna fetelor,azi la noi in moldova se mananca si se dau de pomana sfinti,asa cere traditia,se mai spune ca: 8 martie e ziua femeii,9 martie e ziua barbatilor si ziua celor 44 de pahare...cine are curaj sa se-nhame' cu mine la drum,haide in moldova :beer2:

Deci pentru aluat:

1 cub de drojdie de 25gr,2 oua intregi,1 cana de lapte caldut,1 cescuta de vin alb(sau 1 paharel de iaurt),2 linguri de zahar,un praf de sare,coaja rasa de portocala(sau lamaie),esenta de rom,faina cat cuprinde,putin unt topit si ulei pt. framantat.
Am framantat un aluat ca de cozonac,am lasat la crescut la cald,am rulat cate doua bastonase ajutandu-ma de putin ulei,le-am inpletit,am facut un opt(8 martie ;) )am uns cu ou batut cu putin lapte,am mai lasat 20 de minute la crescut si in tava,am copt in tava unsa cu putin ulei si in cuptorul preincalzit la foc mijlociu.

Mai avem nevoie de :miere,pt. uns la sf,nuci macinate si zahar pudra pt.finisat..

Iata asa arata gata coapte,prima tava ca mai am o tura:

Imagine atasata

Unse cu miere,si pudrate cu nuci si zahar pudra:

Imagine atasata

Iata in farfurie:

Imagine atasata

Si inca unul ca sa va dati seama de inaltime:

Imagine atasata

Si iata si una rupta ca sa vedeti ca se desprinde fasiute:

Imagine atasata

Deci asa, arata sunt pufoase si parfumate,bune rau calde...

#2

Useril este offline   Giorgiana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 3,979
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Sfinti 09 March 2010 - 04:53 PM

Sunt apetisanti! Sunt tare buni, insa anul asta nu am facut, de cand cu cuptorul care nu mai coace bine.
Mama mea soacra, tot moldoveanca, ii face de post, sunt buni si aia, dar nu ca astia din coca ca de cozonac.
Signature Seperator image

GEORGIA

#3

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,508
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sfinti 09 March 2010 - 05:32 PM

Deci Giorgiana,avem mai multe lucruri in comun decat crezi,asa ar fi trebuit sa-i fac daca asi fi fost o buna crestina de post,dar cum la mine ii mananca mai mult copii,nu m-am indurat si i-am facut''de frupt'' cum se spune...cat despre cuptor,nici al meu nu mai coace bine,ca strunfuletul meu de 3 ani ii place sa se dea uta'pe usa de la cuptor,si acum nu se mai inchide asa bine,si rezultatele se vad...

#4

Useril este offline   claudia-andi Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 08-February 10
  • LocationPitesti



Postat on Sfinti 09 March 2010 - 08:08 PM

Arata tare bine! Cu vin in compozitie nu stiam! Nu sunt si insiropati?


Daca esti din moldova, de la tine trebuie sa fac rost de o reteta de Pasca moldoveneasca!

#5

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,508
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sfinti 09 March 2010 - 08:28 PM

Draga Claudia,tipsul cu vinul in aluat il stiu si eu de la un cofetar,ajuta fermentii din drojdie sa se activeze,daca nu avem vin alb,merge un pahar de iaurt,sau stropita maiaua cu putin bors(crud),sau o lingurita de otet caldut.
Nu am insiropat sfintisorii(ca-s cu aluat ca de cozonac,pufos,in schimb aia de post trebuie musai insiropati) dar i-am uns cu miere calda,desfacuta pe baie de aburi chiar cu putina apa in ea,ca mierea mea era zaharisita ;)
Cat despre reteta de pasca(nus' cat de moldoveneasca o fi ea)eu fac cu acelasi aluat (ca de cozonac,dar mai saracut asa,... adica ouale mai putine si intregi)iar ca si umplutura mie-mi place sa amestec branza dulce de vaci cu ceva branzica de oi,sau pun cas framantat,in rest leg cu oua,putin gris,si pun zahar dupa gust,stafide,estente,rasatura(lamaie sau portocala)
Pentru mine asta-i pasca ,cucoanele peaici(pe la Bacau) vin cu neste'treburi tari 'interesante,cica pasca,cu ciocolata,pasca turnata cu smantana si aluat de pandisban,...bune nu zic dar pt. mine aia nu-i pasaca...Asta-i pasca de ti-am zis-o....
Daca te intereseaza mai mult zi-mi si mai vb. cu cea mai mare placere,ca nu stiu in ce masura ti-am satisfacut curiozitatea.... :hug:

#6

Useril este offline   Giorgiana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 3,979
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Sfinti 10 March 2010 - 12:08 PM

Vezi postareaGeany, la 09 March 2010 - 06:28 PM, a spus:

Nu am insiropat sfintisorii(ca-s cu aluat ca de cozonac,pufos,in schimb aia de post trebuie musai insiropati) dar i-am uns cu miere calda

Cat despre reteta de pasca(nus' cat de moldoveneasca o fi ea)eu fac cu acelasi aluat (ca de cozonac,dar mai saracut asa,... adica ouale mai putine si intregi)iar ca si umplutura mie-mi place sa amestec branza dulce de vaci cu ceva branzica de oi,sau pun cas framantat,in rest leg cu oua,putin gris,si pun zahar dupa gust,stafide,estente,rasatura(lamaie sau portocala)

Pentru mine asta-i pasca ,cucoanele peaici(pe la Bacau)


Chiar ca avem multe in comun, sotul meu, deci si socrela sunt din Bacau, asa ca....
Sfintisorii de post si socrela mea ii insiropeaza si chiar bine, altfel nu ar avea nici un gust. Si in privinta la pasca tot de la socrela stiu ca se face cu o coca ca de cozonac, in schimb ea ii pune amestec de branza din belsug si mie imi place tare chestia asta.
Signature Seperator image

GEORGIA

#7

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,508
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sfinti 10 March 2010 - 02:30 PM

Hi hi hi.. Giorgiana :-* asa e in moldova suntem noi o ''specie''..asea''...mai ''speciala'' :headbang:

#8

Useril este offline   claudia-andi Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 08-February 10
  • LocationPitesti



Postat on Sfinti 10 March 2010 - 08:40 PM

Vezi postareaGeany, la 09 March 2010 - 06:28 PM, a spus:

Draga Claudia,tipsul cu vinul in aluat il stiu si eu de la un cofetar,ajuta fermentii din drojdie sa se activeze,daca nu avem vin alb,merge un pahar de iaurt,sau stropita maiaua cu putin bors(crud),sau o lingurita de otet caldut.
Nu am insiropat sfintisorii(ca-s cu aluat ca de cozonac,pufos,in schimb aia de post trebuie musai insiropati) dar i-am uns cu miere calda,desfacuta pe baie de aburi chiar cu putina apa in ea,ca mierea mea era zaharisita ;)
Cat despre reteta de pasca(nus' cat de moldoveneasca o fi ea)eu fac cu acelasi aluat (ca de cozonac,dar mai saracut asa,... adica ouale mai putine si intregi)iar ca si umplutura mie-mi place sa amestec branza dulce de vaci cu ceva branzica de oi,sau pun cas framantat,in rest leg cu oua,putin gris,si pun zahar dupa gust,stafide,estente,rasatura(lamaie sau portocala)
Pentru mine asta-i pasca ,cucoanele peaici(pe la Bacau) vin cu neste'treburi tari 'interesante,cica pasca,cu ciocolata,pasca turnata cu smantana si aluat de pandisban,...bune nu zic dar pt. mine aia nu-i pasaca...Asta-i pasca de ti-am zis-o....
Daca te intereseaza mai mult zi-mi si mai vb. cu cea mai mare placere,ca nu stiu in ce masura ti-am satisfacut curiozitatea.... :hug:




Multumesc! Am notat! Pana la Pasti mai este ceva! Revin cu intrebari! Fara pasca cu cioco sau alte alea! Traditionala! Pentru ca e prima la mine!

#9

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,508
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sfinti 10 March 2010 - 08:56 PM

Draga Claudia,eu sunt destul de putin indicata pentru a da sfaturi intrucat eu fac f. mult din ochi dar am sa incerc,cand voi avea putin timp sa-ti dau si ceva cantitati....


Avand in vedere ca e prima pasca a Claudiei si vrea o pasca traditionala Moldoveneasca,facem apel pe aceasta cale,la toate moldovencele si nu numai sa posteze o reteta cu cantitai exacte ,inainte de paste''... :director:

#10

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 11,981
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: In sud



Postat on Sfinti 11 March 2010 - 01:51 AM

Am sosit si eu cu Sfintisorii mei. Ma primiti?

Imagine atasata

#11

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,508
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sfinti 11 March 2010 - 02:11 AM

Cu bratele deschise foxule..tare faini... :hug:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru