Lasagna con spinaci e formaggio - Lasagna cu spanac si brinza - reteta

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza

User is offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Group: Administrators
  • LocationTo

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 23 November 2009 - 11:54 AM

Ingrediente:
- foi de lasagna proaspete, cele care aici se gasesc in frigider la supermarket
- sos alb (besciamella)
- spanac (spinaci)fiert
- brinzeturi: urda (ricotta), telemea (feta) si un cascaval mai picant (provolone piccante) in cazul meu dar fiecare poate pune ce doreste, important e ca printre ele sa fie o brinza gen ricotta care sa lege compozitia
-parmigiano reggiano ras

In forma unsa cu putin ulei am asezat mai intii un strat de paste, apoi sosul alb, un pic de spanac amestecat cu ricotta si resturile brinzeturilor aruncate pe ici pe colo
Posted Image
si tot asa pina ce s-au terminat pastele, ultimul strat fiind: paste, sos alb si mult parmigiano ras
Am copt la 200°c pentru 30 de minute
Posted Image
si sectiunea
Posted Image
Signature Seperator image

Posted Image

User is offline   stella Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Green

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 24 November 2009 - 12:46 AM

Interesanta . de incercat .

• Site Admin
  • Icon
  • LocationTo

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 24 November 2009 - 12:51 AM

stella said:

Interesanta . de incercat .

Stella, daca maica-mea care e destul de traditionalista a ramas extaziata, iti dai seama, important e ca pe linga urda care e cam nesemnificativa ca gust, sa pui 2-3 brinzici mai puternice, stii tu ;)

Posted Image

User is offline   Bunny Icon

• Moderator
  • Icon
  • Group: Moderators

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 24 November 2009 - 01:28 AM

Adriana, branza+spanac=miam-miam! Faina combinatia, trebuie numai sa imi fac curaj sa ma apuc din nou de facut paste in casa (deocamdata am cumparat unele tare frumusele care stau la rand sa fie incercate ;) )

Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

• Site Admin
  • Icon
  • LocationTo

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 24 November 2009 - 01:36 AM

Bunny said:

Adriana, branza+spanac=miam-miam! Faina combinatia, trebuie numai sa imi fac curaj sa ma apuc din nou de facut paste in casa (deocamdata am cumparat unele tare frumusele care stau la rand sa fie incercate ;) )

Tot nu se gasesc paste dintr-astea proaspete? Daca nu poti incerca cu cele uscate, faci besciamella mai lichida.

Posted Image

User is offline   Bunny Icon

• Moderator
  • Icon
  • Group: Moderators

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 24 November 2009 - 02:10 AM

Adriana said:

Bunny said:

Tot nu se gasesc paste dintr-astea proaspete? Daca nu poti incerca cu cele uscate, faci besciamella mai lichida.

Se gasesc, dar ajung mai greu la magazinele unde au si lasagne, pe langa mine aduc mai mult tortelini si alte treburi asemanatoare. Oricum, nu se compara cu cele facute in casa :)

Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

User is offline   Bebe Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • LocationNY

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 07 December 2009 - 08:18 AM

BUNĂĂĂĂ!!!
a făcut-o nevastă-mea ieri, dar nu cred că a citit partea cu "resturile brinzeturilor aruncate pe ici pe colo", a pus o mulţime că nu se mai vedea spanacul :lol:

... mai este o bucăţică, mică, mică

There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

• Site Admin
  • Icon
  • LocationTo

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 10 December 2009 - 02:44 PM

Nu-i nimic, abia asa e mai gustoasa ca de exemplu eu nu ma omor dupa spanac.
Ma bucur mult ca v-a placut.

Posted Image

User is offline   Luanda Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 13 December 2009 - 05:25 AM

Adriana, asta e lasagna mea preferata dar eu in loc de telemea pun smantana si mult parmezan. Cu ceva timp in urma am vazut o emisiune de-a lui jamie Oliver, in care folosea compozitia asta pt a umple foile de lasagna proaspete rulate in forma de cannelloni. El recomanda nucsoara in combinatie cu spanacul. Am aplicat si rezultatul a fost super.

• Site Admin
  • Icon
  • LocationTo

Posted on Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza 30 January 2010 - 01:30 AM

Din nou, cu mai putina brinza, doar mozzarella si prea mult spanac :roll:

Attached image(s)

• Attached Image

Posted Image

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users